Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Centaurea Cyanus

Kornblomst – Single Blue Wild – En smuk dybblå markblomst der både er spiselig og bivenlig – Økologisk

Smukke dybblå kornblomster, som man kender dem fra det danske sommerlandskab. Blomsten betragtes ofte som ukrudt på de dyrkede marker, men kornblomst er både spiselige, smuk i sommerbuketter og så vil den desuden glæde havens bier. Kornblomst er meget nem at dyrke og vil give et smukt dybblåt hav i din have eller altankasse.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Højde

50
-70

cm.

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Kornblomst bryder sig ikke om at have det alt for varmt, når den skal spire, du kan derfor udså kornblomst allerede direkte udendørs i marts-maj. Vælg gerne et solrigt voksested. Frøene kan også sås i august-november (før frosten kommer) for at få et smukt resultat til foråret i din have. Når du sår dine frø i efteråret, vil frøene overvintre i jorden og komme op, når der kommer lys og varme til jorden i foråret.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores enkelte blomsterfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.

Opskrifter og køkkentips

De små blå kornblade er spiselige og har en let krydret smag. De er derfor velegnet til pynt på en salat eller drys på kager og desserter. Du kan også fryse kornbladene inde i dine isterninger og bruge til smukke drinks og kolde drikke. I middelhavslandene er det også almindeligt at tørre kornblomst bladene og bruge i te.