Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Kronokseøje
Infoartikel - Chrysanthemum

Kronokseøje – Ox-eyed Daisy Wild – En smuk og nem sommerblomst med blomster der ligner små sole – Økologisk

Kronokseøje
En spiselige enårig blomst med hvide kronblade og gul skive i midten, der lyser som små sole. Planten er nem, hurtigt voksende og egner sig både til snitblomster og i madlavningen.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Højde

70
-80

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Udså frøene direkte udendørs i maj-juni for at få en blomstrende have/altankasse i juni-september. Frøene kan også så i august-november (før frosten kommer) for at få et smukt resultat til foråret i din have. Når du sår dine frø i efteråret, vil frøene overvintre i jorden og komme op, når der kommer lys og varme til jorden i foråret.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores enkelte blomsterfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.

Vidste du at

I Japan og Kina er Kronokseøje et symbol på "det gode liv". I Japan menes det desuden at man kan få sin ungdom igen, hvis man spiser pulveriseret kronokseøje.

Opskrifter og køkkentips

De gul/hvide blomster kronblade kan spises og enten bruges som krydderi eller dekoration på fx. en smuk sommersalat. Kronbladene smager stærkt og egner sig derfor ikke til kager og desserter. Man kan også høste de unge bladskud, når de er omkring 10 cm lange, og tilberede dem ved fx at lynstege dem i en wok. Den måde at bruge planten på er meget udbredt i Kina og Vietnam.

Historisk oprindelse

Kron-okseøje stammer egentlig fra Middelhavsområdet, men den er i dag særlig udbredt i Vietnam og Kina, hvor den hyppigt bliver brugt i madlavningen.