Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Kystnær Naturengsblanding – Egnet til kystnære arealer samt tørre sandede jorde

En skøn vild naturengblanding der er særligt egnet til kystnære arealer præget af meget vind og saltvand, ligesom den er god til tørre sandede jorde, og kan pryde fx din sommerhusgrund med alt fra kællingetand, knopurt, engelskgræs til Harekløver. Blandingen er sammensat til at blomstre over en længere periode med mange forskellige blomster og farver. Din blomstereng eller blomsterbed vil derfor skifte udseende i løbet af sæsonen, så der altid er nye blomster at nyde og mad til insekterne hele sommeren igennem. Vær opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er alle blomsterarter i blandingen, der vil etableres fra første år, ligesom din jordtype og jordens næringsindhold vil spille ind på, hvilke blomster der etablerer sig bedre end andre. Posen rækker til ca. 2-3 m2. Indeholder 88 % græsfrø og 12 % urter, heriblandt: Fåresvingel, Rødsvingel, Alm. Røllike, Alm. Kællingetand, Alm. Hvene, Kryb. Hvene, Gul Snerre, Engelskgræs, Alm. Knopurt, Rødkløver, Blåklokke, Skt. Hansurt/Stenurt, Slangehoved, Harekløver.
N

Frøstabil

En skøn vild naturengblanding der er særligt egnet til kystnære arealer præget af meget vind og saltvand, ligesom den er god til tørre sandede jorde, og kan pryde fx din sommerhusgrund med alt fra kællingetand, knopurt, engelskgræs til Harekløver.

Såkalender:
Såning: marts-juni + august-september (forår/efterår)
Blomstring: maj-oktober

Indhold (kan variere en smule):
Fåresvingel, Rødsvingel, Alm. Røllike, Alm. Kællingetand, Alm. Hvene, Kryb. Hvene, Gul Snerre, Engelskgræs, Alm. Knopurt, Rødkløver, Blåklokke, Skt. Hansurt/Stenurt, Slangehoved, Harekløver.

 

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

0

cm.

Højde

15
-40

cm.

Levetid

Flerårig plante

Sådan dyrker du

Så frøene udendørs fra april-juni når frosten er væk for blomstring fra maj og helt til oktober eller efterså i september-oktober for tidlig blomstring det kommende år. Start med at løsne og vande din jord. Inden du begynder at sprede dine blomsterfrø, er det en god ide at blande frøene i posen, da frøstørrelsen kan variere på de forskellige blomsterarter og ofte samle sig i posen. Bland evt. frøene med dobbelt så meget tørt sand som frø for en mere jævn såning. Bredså frøene ved at drysse dem tilfældigt ud på den klargjorte jord. Dæk evt. med et tyndt lag jord, sand eller grus eller riv forsigtigt stykket. Husk at vande i starten, især i tørre perioder, og brug en spreder på din vandlande/-slange, så du ikke beskadiger de små spirer. Vand ikke for meget på en gang, da frøene vil flyde sammen ved overvanding. Det er vigtigt at du klipper eller slår din blomstereng ned en gang årligt i ca. 10 cm. højde efter at blomsterne er afblomstret og har smidt sine frø – typisk sidst i september-oktober og senest i starten af marts måned. Lad evt. afklippet ligge et stykke tid efter slåning, så du er sikker på at frøene er drysset af. På den måde vil mange af blomsterne selvså sig, så din blomstereng vil komme igen år efter år. Når frøene er drysset af fjernes afklippet, så du mindsker kvælstof i jorden. Giv aldrig blomsterengen gødning.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Vi pakker vores blomsterblandinger selv, enten i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.