Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Linse Rosana
Infoartikel - Lens culinaris ssp. orientalis

Linse – Rosana – En middelsen sort der giver orange små linser – Økologisk og Danskproduceret

Linse Rosana
En enårig, kvælstoffikserende og tørketolerant plante, der dyrkes for sine orange linser der ligger i små bælge med 2-3 flade linser i hver. Linser er rige på protein, glutenfri og meget nemme at dyrke. Disse økologiske linser er dyrket af Johannes Moltesen på Norddjurs. Linserne er dyrket sammen med havre og selvom de er renset på fineste manér, kan der forekomme havre-rester blandt linserne
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

2

cm.

Planteafstand

10

cm.

Rækkeafstand

15

cm.

Spiretemperatur

15
-20

Spiretid

8
-14

dage

Udviklingstid

110
-130

dage

Højde

20
-40

cm.

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Linserne kan med fordel forspires indendørs i marts-april og plantes ud når de er omkring 7-10 cm høje og der ikke længere er risiko for nattefrost. Linser kan også sås direkte udendørs i slutningen af april-maj måned. Planten får en forgrenet stængel med små bælge med 1-3 små flade linser i hver. Høst bælgene når de er ved at være helt tørre.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Linser er især i risiko for at blive ramt af bladlus og meldug.

Gode Naboplanter

Linser kan med fordel dyrkes sammen med hvede for at holde ukrudt væk.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse frø er dyrket af Johannes Moltesen på Norddjurs.

Vidste du at

Disse frøposer med linsefrø er udviklet i samarbejde med Ditte fra "Linser For Livet". Læs meget mere om Ditte og om hendes firma "Linser for Livet" her: https://linserforlivet.dk/

Opskrifter og køkkentips

Linserne kan enten høstes når bælgene er færdig modnes og tilberedelse og spises straks eller tørres og gemmes til vinteren. Læg evt. bælgene indendørs i et par dage til eftermodning efter høst inden de afbælges og tørres. Linserne kan også høstes efter 70-80 dage og de grønne linser kan nu spises frisk som ærter.