Hent din webshopordre fredage kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Vi sender pakker 2-3 gange om ugen. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Makha-hvede – Triticum macha – Økologisk Dansk Korn – Vintersæd

En danskhøstet vintersæd til din hjemmedyrkning.
N

Økologisk

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

2

cm.

Udviklingstid

300
-360

dage

Højde

90
-100

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Så frøene direkte i jorden i efteråret omkring september måned. Det kan være en fordel at forberede jorden, så du har et godt dyrkningsgrundlag. Det gør du ved at blande jorden med kompost, og derefter rive jorden nogenlunde jævn, så den er klar inden såning. Du kan enten bredså dine korn eller så i rækker - alt efter hvordan du ønsker kornet skal stå. Dæk derefter frøene med en rive eller strø jord henover frøene. Husk at vande dine korn, og hav god tålmodighed indtil du kan høste året efter omkring august.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse økologiske korn er dyrket i Danmark.

Vidste du at

Vintersæd bruges til at bibeholde jordens struktur og næringsstoffer. De første skud fra frøene vokser op som 10-15 cm grønne skud, og står grønt over vinteren. Når det begynder at blive forår i luften, vækster skuddene og ændrer farve til gule/brune stilke af korn. Spelten er både vinter- og vårsæd og kan derfor enten udsås i september eller i foråret i marts-april.

Opskrifter og køkkentips

Kværn dit eget mel, eller brug kornene til dekorative formål fx. i tørrede blomsterbuketter.

Historisk oprindelse

Makha er en hvedeart fra Kaukasus, som minder lidt om spelt, men med bedre bagekvalitet. Makha har aldrig været dyrket kommercielt uden for Kaukasus, og selv her har den kun været dyrket i afsides liggende bjergegne. Den har været dyrket i Georgien i over 6000 år. Mange sorter af makha gror forbavsende godt i vores klima.