Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Basella alba var rubra

Malabar spinat – Basella Rubra – Smuk klatrende spinat med hjerteformede blade og røde stængler – Økologisk

En klatrende, dekorativ og højtydende spinat, der sætter smukke lilla blomster, som med tiden udvikler sig til grønne og dernæst fine sorte bær. De grøn-røde blade er dejligt kødfulde og nye skud kan bruges som asparges.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til drivhus

Egnet til vindueskarm

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Kræver læ

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

40

cm.

Spiretemperatur

22
-

Spiretid

10
-21

dage

Højde

150
-300

cm.

Levetid

Flerårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Malabarspinat er varmekrævende og trives bedst ved dyrkning i drivhus, en solrig vindueskarm eller op langs en solrig væg i læ og vil gerne have noget at klatre op af. I vores klima dyrkes planten oftest som enårig, da den er frostfølsom. Du kan forspire fra marts-maj eller så/plante ud direkte på voksestedet i maj-juni lidt tid efter der ikke er fare for nattefrost. Frøene har en hård skal og du vil opnå højere spireprocent ved at lægge frøene i blød natten over. Derefter kan du nulre frøene i vandet for at løse skallen en anelse og frøene er klar til såning. Lav en fordybning i jorden, sørg for at din jord er fugtig og placer frøene i en dybde på omkring 1 cm og dæk så til med jord. Sørg for at holde jorden fugtig uden at jorden er alt for våd. Da malabar er varmekrævende vil den først for alvor vokse i hastigt tempo, når sommervarmen er mere jævn og rammer lidt højere temperaturer.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2023. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene her kommer fra det Østrigske firma Reinsaat.

Opskrifter og køkkentips

Alle dele af planten kan spises. Malabarspinat kan bruges som almindelig spinat, men bladene er tykkere og mere saftige og egner sig særligt godt til at stege eller sautere. Brug fx i tærter, pastaretter, lasagne og gryderetter. De friske blade kan også hakkes og blandes i salater, og de yderste skud er mere syrlige og smager lidt som nye asparges. De små saftige bær kan spises rå eller tilberedt og har en let citrus smag med toner af peber i eftersmagen.