Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Capsicum Annuum

Mexicansk Chili – Jalapeño M – Giver dine smagløg en fornemmelse af at de lever – Økologisk

N

Økologisk

N

Frøstabil

En meget populær, lille og middelstærk chili, der modner fra grøn over brun til rød. Den er helt uundværlig i det mexicanske køkken, hvor den bruges i stort set alle retter. Chilierne bliver omkring 5-9 cm lange og 2-3 cm i bredden, og smager godt både frisk, tilberedt eller syltet.

Egnet til drivhus

Egnet til vindueskarm

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Kræver læ

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

45

cm.

Rækkeafstand

50

cm.

Spiretemperatur

24
-32

Spiretid

7
-25

dage

Udviklingstid

135
-150

dage

Højde

40
-60

cm.

Levetid

Enårig plante

Levetid

Flerårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Hvis det kribler i de grønne fingre, kan du allerede komme i gang med at forspire chili fra midt januar-marts. Ved senere såning end marts, når dine planter kun at sætte få eller ingen modne chilier samme år. Lav et lille hul med fingeren i løs jord, sprøjt jorden med lidt vand, læg frøet i hullet og dæk til sidst med et tyndt lag jord. Chilifrø kræver 24-32 grader for optimal spiring, så det er vigtigt at forspire indenfor i din vindueskarm. Når dine chiliplanter har minimum 4 blade, kan du ompotte dem, så de får mere plads at boltre sig på. Omkring maj måned, når al fare for frost er ovre, kan du plante chilierne ud i dit drivhus. Fra juni kan de kan også dyrkes på friland, hvis du finder et beskyttet varmt og solrigt sted til planterne. Chiliplanter tåler ikke frost, og væksten hæmmes eller stopper helt under cirka 10 grader.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Chiliplanter stopper gerne med at udvikle nye blomster, når lufttemperaturen overstiger 25 grader. Er din chiliplante stoppet med at sætte blomster, så prøv at luft ud i drivhuset eller vindueskarmen på varme sommerdage.

Gode Naboplanter

Hold dine chiliplanter i god afstand af bønner, så du undgår dine planter kommer til at lide af skivesvamp.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det Hollandske firma Pieterpikzonen.

Vidste du at

Jalapeños er nok den mest populære chilisort i verden. Hvis du vælger at overvintre dine planter indendørs, er chiliplanter flerårige, selvom de ofte dyrkes som enårige. De kan faktisk blive op til 10 år gamle. Jalapeño M ligger på 2.500-5.000 såkaldte Scovilles på den skala, der bruges til at måle, hvor hot en chili er. Kniber du de første 7-10 blomsterknopper af din chiliplante, vil du få en bedre chilihøst igennem sæsonen.