Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 3-5 hverdage. - Hent i butikken på Jagtvej fredage kl. 9-15. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Zea mays

Mørkerøde Majs – Ziermais Erdbeermais – Dekorative små, ovale kolber der er tæt pakkede med rubinrøde kerner – Økologisk

Meget dekorativ lille mørkerød majs med 5 cm lange, ovale kolber, der er tæt pakkede med flotte rubinrøde kerner. Kan både dampes, grilles eller poppes til popcorn.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Dyrkes i fuld sol

Sådybde

2

cm.

Planteafstand

35

cm.

Rækkeafstand

40

cm.

Spiretemperatur

20
-32

Spiretid

6
-10

dage

Udviklingstid

90
-110

dage

Højde

120
-160

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Majs kræver meget varme for at udvikle sig optimalt. Du kan med fordel forspire dine majs indendørs i potter, hvor de sås i en dybde på 2 cm. De forspirede majs plantes ud omkring maj, når der ikke længere er risiko for nattefrost. Majs kræver god bestøvning for at udvikle store majskolber. Hvis du sætter planterne i grupper med en afstand på 35 cm, skaber du optimale forhold for, at dine majs vindbestøver hinanden. Giv planterne godt med vand, indtil kolberne begynder at udvikle sig. Hvis planterne begynder at stå ustabilt, kan det afhjælpes ved at hyppe dem (lav jordvolde omkring planterne). Majsplanter bliver op mod 2 m høje og fylder også godt til siderne med deres kraftige stængler og store blade. Der kan med fordel sås grøngødning imellem planterne. Du kan som regel høste 1-2 kolber pr. plante. Når kvasten (plantens hanblomst) begynder at blive brun, er kolberne klar til høst. Du kan også tjekke, om kolben er høstklar ved at trykke på frøene. Kommer der mælkelignende væske ud, er dine majs modne. Brug helst majsen hurtigt, da sukkerindholdet i majskolberne vil begynde at svinde efter høst.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Duer, krager og flere til er ret så vilde med majsfrø og de nyspirede majsplanter. Så har du mange af dem omkring din have, kan det være en god idé at gøre det svært for fuglene at komme til. Det kan ske at majs rammes af kolbeorm og majsbrand.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det Østrigske firma Reinsaat.

Vidste du at

Majsplanter har hver især både han- og hunblomster. Hanblomsterne er de mere græsagtige duske, der sidder øverst på planten, hvor hunblomsterne er det som ligner lange silketråde, der slænger sig ud af kolben. For at få majskolber skal støvet fra hanblomsterne drysse ned på hunblomsterne, hvor der skal ske bestøvning for hver enkelt kerne på kob´lben. Så har du nogle gange set kolber med få pletvise kerner, er det fordi der er sket en dårlig bestøvning. Derfor skal du placere dine majs i klynger, så de kan hjælpe hinanden med bestøvningen.

Opskrifter og køkkentips

Kan både dampes, grilles, poppes til popcorn eller males til majsmel. Høst dine majs inden de er fuldmodne, hvis du vil spise dem friske. Vil du derimod lave popcorn eller majsmel af dine majs, skal du lade kernerne tørre på kolben før de høstes.

Historisk oprindelse

Historien om majs begynder med historien om et græsstrå, der på nogle tusinde år blev udviklet og forædlet til den lignede majs, som vi kender den i dag. Majs som i dag er en populær spise både herhjemme og mange andre steder i verden. Selvom mange primært kender majs for sin gule og hvidlige farve, så kan man i dag få majs i næsten alle farver - grønne, blå, lilla, røde og næsten sorte. Højden på planterne kan ligeledes varierer fra omkring 50 cm til hele 7 meter, ligesom kolberne kan varierer fra omkring 5 cm til hele 40 cm.