Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Calendula officinalis

Morgenfrue – Pot Marigold Mix – Smukke, spiselige morgenfruer i et hav af gule og orange farver – Økologisk

N

Økologisk

N

Frøstabil

Smukke, spiselige morgenfruer i et hav af gule farver. Blomsterkurvene er fyldige og både blade og blomster kan bruges friske og tørrede. Egnet som efterafgrøde eller bredsået mellem afgrøder til gavn for insekterne. Planten kan vendes i jorden som grøngødning i efteråret og dermed berige din jord. Planten bliver 30-50 cm høj.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

20

cm.

Spiretemperatur

12
-20

Spiretid

10
-14

dage

Højde

30
-50

cm.

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Frøene kan sås direkte på voksestedet i april-maj og vil blomstrer fra juli-oktober. Så frøene direkte på det sted du ønsker dine morgenfruer i april-maj, eller de kan forspires. Find gerne en solrig placering for den bedste blomstring, men de kan også trives i halvskygge. Sørg for, at din jord er løs, lav en 0,5-1 cm dyb rille, fugt jorden og fordel dine frø og dæk til med et tyndt lag jord. Planten vil blomstre med fine morgenfruer i orange nuancer fra juli-oktober. Hvis du fjerner de afdøde blomster vil du forlænge blomstringsperioden, da planten ikke vil bruge energi på frøsætning. Sørg for ikke at gøde for meget, da plantes vil sætte flere blade og færre blomster. Morgenfrue er en enårig plante, men den er flittig til at selvså, hvis du lader den gå i frø.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Det sker at morgenfrue angribes af meldug i sensommeren. Her kan du evt. skære planten ned og den vil komme igen med nye skud og nye fine blomster.

Gode Naboplanter

Morgenfrue er en særlig god naboplante til fx kål og ærter. Morgenfruen tiltrækker fx svirrefluer, hvis larver vil hjælpe dig af med bladlusene.

Vidste du at

Morgenfrue har spiselige blomsterblade og kan også bruges i køkkenhaven som en god insektplante til at tiltrække fx sommerfugle, bier, svirrefluer og mange andre insekter. Her er det vigtigt med en enkel åben sort som denne, som er let tilgængelige for insekterne.

Opskrifter og køkkentips

De fine orange-gule blomsterblade er fine som pynt i fx salater eller på kager og er derudover god i te. Mange steder bruges morgenfrue medicinsk og bruges også hyppigt i kosmetik.