I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Petroselinum crispum ssp. tuberosum L.

Pastinak – Halblange Turga – En robust og nem rodfrugt der er egnet til overvintring – Økologisk

En robust, hvid rodfrugt med lange kegleformede rødder. Pastinak er meget nem at dyrke og smager skønt. Opgravede bliver pastinak hurtigt bløde, men dyrker man dem selv, kan de sprøde rødder stå i jorden vinteren over og efterhånden graves dem op, når de skal bruges.
N

Økologisk

Egnet til friland

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Dyrkes i skygge

Er vindstærk

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

10

cm.

Rækkeafstand

50

cm.

Spiretemperatur

10
-20

Spiretid

20
-30

dage

Udviklingstid

170
-180

dage

Levetid

Toårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Udså frøene direkte på friland fra marts til start maj. Sørg for, at din jord er løs, lav en 1 cm dyb rille i jorden, hæld vand i rillen og fordel frøene med den rette afstand i rillen. Det kan være svært at fordele de små frø præcist, du kan eventuelt iblande lidt sand eller jord til frøene og strøg blandingen jævnt ud. Dæk til sidst med et tyndt lag jord. Pastinak er ret længe om at spire. Frøene må ikke tørre ud i spireprocessen, og skal derfor vandes godt i starten. Tynd ud i pastinak planterne, når frøene er spiret, hvis de står for tæt. Pastinak kræver ikke gødning. Pastinak kan høstes fra september og helt til april næste år. Opgravede bliver pastinak hurtigt lidt bløde, men dyrker man den selv kan man lade den stå i jorden vinteren over og efterhånden grave dem op, når de skal bruges. Får pastinakken lov til at stå vil den skyde igen i foråret. Når der kommer nye grønne skud, bliver rødderne kedelige.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2023. Vi pakker selv alle vores frøposer enten i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse frø kommer fra det østrigske firma ReinSaat.