Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Allium schoenoprasum

Purløg – Mild smag med spiselige blomster for dig og insekterne – Økologisk

Purløg er en flerårig plante og nem at dyrke. Den pryder enhver rugbrødsmad eller kartoffelsalat, og kommer igen år efter år.
N

Økologisk

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

2

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Spiretemperatur

10
-20

Spiretid

7
-14

dage

Udviklingstid

160
-180

dage

Levetid

Flerårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Purløgen giver ikke ret meget purløg den første sommer, men når den først er etableret bliver den ved med at give. Du kan med fordel forspire frøene i marts og plante ud allerede i april, du kan også så frøene direkte i løbet af foråret. Purløgen kræver ikke så meget, men vil gerne have godt med vand. Når du høster fra purløgen, klipper du bladene af ned til 5 cm, så planten kan spire igen. Du skal ikke være bange for at klippe purløgene for ofte, det fremmer blot væksten af nye friske blade.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Purløgen kan angribes af løg- og porrerust, som ses ved røde rustpletter. Hvis planten angribes, fjernes de plantedele der synes angrebet, og du kan med stor sandsynlighed få helt fine og friske skud purløg efterfølgende.