Hent din webshopordre i butikkens åbningstid på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Vi sender pakker 2-3 gange om ugen. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Cichorium intybus L.

Radicchio – Rossa di Treviso – Sprødt mørkerødt salathoved med hvide smukke årer

Radicchio kaldes også for cikoriesalat og er en smuk salat med aflange, lukkede, koniske hoveder med saftige dyb mørkerøde blade med hvide dekorative årer. Salaten smager sprødt og let bittert. Den er hårdfør og nem at dyrke og kan høstes til langt hen i efteråret.

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

25

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Udviklingstid

90
-

dage

Levetid

Flerårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Radicchio vokser forholdsvis langsomt, så det er en god ide at forspire frøene indendørs inden udplantning. Sørg for at jorden hele tiden holdes fugtig i starten. De små planter kan udplantes på friland fra midt maj og til slutningen af juli. I starten vil bladene være grønne, men med tiden skifter de farve og bliver dyb mørkerøde. Hovederne kan høstes efter ca. 90 dage. Salaten høstes ved at man enkel skære hele det modne hovedet af eller klipper bladene af inden hoved dannelsen. Planten er kun egnet til overvintring på varme steder og i drivhus. Tåler kun let frost. Efterlader man roden i jorden vinteren over vil den ofte overleve og danne nye skud i det tidlige efterår, som kan spises friskt.

Historisk oprindelse

Radicchio er som navnet antyder af italiensk oprindelse og er populær i middelhavskøkkenet.