Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Rød grønkål
Infoartikel - Brassica oleracea var. palmifolia

Rød Grønkål – Rosco – En robust, sund og vinterhårdfør sort, med mørkerøde krøllede blade – Økologisk

Rød grønkål
N

Økologisk

N

Frøstabil

En smuk mørkerød grønkål, der er udvalgt fordi den er særlig sund og robust. Planten får smukke, krøllede blade med en let kålsmag, der kan høstes hele vinteren.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

40

cm.

Rækkeafstand

50

cm.

Spiretemperatur

20
-28

Spiretid

4
-10

dage

Udviklingstid

100
-140

dage

Levetid

Toårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Forspir i marts-maj og udplant i maj-juni. Du vil få et større udbytte ved at forspire planterne, men du kan også godt så kål direkte på dyrkningsstedet i april-maj. Forspirer du, trives dine små nyspirede planter bedst, hvis du sætter dem ud i drivhuset, så snart kimplanterne kigger frem og det er tøvejr. Hvis det ikke er muligt, kan du sætte planterne lyst og køligt indendørs. Sørg for, at din jord er løs, lav en 1,5 cm dyb rille, hæld vand i rillen og læg frøene med rette afstand og dæk med et tyndt lag jord. Frøene er ret små, og de skal derfor sås forsigtigt uden for meget jord ovenpå. Ompot gerne med gødet jord, så de kan vokse sig stærke inden de sættes ud. Sørg for at give dem rigeligt vand og næring gennem hele vækstsæsonen. Høst kålbladene løbende fra planten.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Efter udplantning kan de små kålplanter dækkes til med fiberdug, så kålfluer og kålsommerfugle ikke kan lægge deres æg på kålplanterne. Sørg for at løfte fiberdugen i takt med, at planterne vokser, så de kan udvikle sig frit. Man skal kun dække med fiberdug i starten - senere må man bruge insektnet, da fiberdug giver en for høj luftfugtighed, som ikke er godt for planterne. Derudover kan kålbrok ligesom en række forskellige svampesygdomme risikere at ramme dine kål. For at undgå dette, er det vigtigt med et sædskifte, hvor der helst går mindst 5 år mellem du dyrker kål eller andre korsblomstrede planter samme sted.

Gode Naboplanter

Ærter er særligt gode naboplanter til kål, da de afgiver kvælstof til den næringshungrende kål. Men det kræver en tidlig ærtesort. Derudover er gode naboplanter hjulkrone, hvidløg, løg, beder, spinat og en lang række aromatiske planter som fx isop og salvie. Hold derimod afstand mellem dine grønkål og kartoffelplanter.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det Østrigske firma Reinsaat.

Vidste du at

Kål er en særlig god kilde til både C vitamin og kostfibre.

Opskrifter og køkkentips

Kan fx bruges rå eller lynstegt i en lækker grønkålsalat, blendes i madpandekager eller smoothies eller du kan lave dem til kålchips i ovnen.