Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Rumex sanguineus

Rød syre – Red-Vined Dock – Smuk grøn syre med røde årer

Denne lækre syre er flerårig og har fine røde stængler med lysegrønne blade med de flotteste røde åre, som du kan høste igen og igen. Bladene har en lækker syrlig citrussmag og kommer hurtigt igen efter du har klippet dem ned.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

30

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Højde

40
-50

cm.

Levetid

Flerårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Forspir eller så syre direkte på et solrigt eller delvis solrigt voksested. Så syren direkte på blivende voksested omkring marts og din havesyre vil allerede spire i april-maj, da den er meget hårdfør og hurtigvoksende. Denne syre vil skyde år efter år og kan med fordel deles til nye planter, når planten bliver for stor. Sørg for at holde jorden fugtig. Fjern blomsterstængler løbende, og du vil opnå flere blade og undgå kraftig frøspredning. Skær planten tilbage i løbet af sommeren, og den skyder frem igen med friske skud.

Opskrifter og køkkentips

Om foråret kan de unge blade bruges til salater, supper og urteblandinger og de mere modne blade kan tilberedes/dampes som spinat.