I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Allium cepa

Rødløg – Redlander F1 – En velsmagende og skimmelresistent hybridsort – Økologisk

Rødløg er, når du først lærer det, lette at dyrke fra frø, og med Redlander sorten får du også en robust og skimmelresistent løgplante, der er oplagt at bruge i salater, gryderetter eller på smørrebrødsmaden. Giver runde, fast rødløg.
N

Økologisk

Egnet til friland

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Dyrkes i skygge

Er vindstærk

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

15

cm.

Rækkeafstand

20

cm.

Spiretemperatur

15
-21

Udviklingstid

160
-170

dage

Levetid

Toårig plante

Sådan dyrker du

Forspir med fordel frøene indendørs i februar-marts, eller så dem direkte udendørs i april-maj. Sørg for at din jord er løs inden såning. Lav en 1 cm dyb rille i jorden, hæld vand i rillen, fordel frøene med den rette afstand og dæk til sidst med et tyndt lag jord. Tynd ud i løgene, når frøene er spiret, hvis planterne står for tæt. Så snart løgene har en vis størrelse, og den grønne top gulnes, kan løgene høstes. Løg kan spises friske eller opbevares tørt og køligt i op til 6 mdr.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Løgplanten kan blive ramt af løgskimmel, hvis ikke det er en resistens sort der dyrkes. Løgskimmel kan modvirkes ved at dyrke i fuld sol og sørge for at have et godt sædskifte. Løgplanten kan desuden blive ramt af skadedyret løgminérfluen, som angriber løg, porrer og hvidløg. Angreb fra løgminérfluen kan undgås ved at dække planterne med insektnet fra der udplantes og indtil høst.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det danske firma SeedCom.

Historisk oprindelse

Man mener at løgplanten oprindeligt stammer fra Centralasien, hvor dyrkning af spiseløg går helt tilbage til 3000 f. Kr. I Danmark har vi dyrket løg siden Middelalderen, og løg er i dag en af vores vigtigste kulturplanter.