Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Brassica oleracea var. gemnifera

Rosenkål – Groninger – Gammel, højtydende og hårdfør sort – Økologisk

Gammel middeltidlig sort, der er højtydende og giver mellemstore velsmagende rosenkål. Da den er en hårdfør sort, vil nye buketter fortsættes med at modnes i selv mildere vintre. Høst nedefra og op, og venter du til efter den første frost, vil rosenkålene være sødere og rigere på smag.
N

Økologisk

Egnet til friland

Dyrkes i fuld sol

Sådybde

2

cm.

Planteafstand

50

cm.

Rækkeafstand

50

cm.

Spiretemperatur

20
-28

Spiretid

4
-10

dage

Udviklingstid

170
-270

dage

Højde

40
-60

cm.

Levetid

Toårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Forspires i vindueskarm ved 20-28 grader i midt marts-midt maj. Klargør potter med så- og priklemuld og gør jorden fugtig. Læg et frø i hver potte, dæk med ca. 2 cm jord og fugtiggør med en forstøver. Det tager ca. en uge før spiring og herefter sættes de små spirer i en lys vindueskarm. Ompot kålplanterne løbende efter behov. Vand og gød løbende og udplant på friland eller på altanen i en stor plantekasse omkring maj-juni med ca. 50 cm afstand mellem planterne. Find en solrig vokseplads med næringsrig jord. Når rosenkålene har vokset sig stor, kan det være en god idé at binde planten op til en pæl/støttende gren eller lignende, så den ikke vælter. Dine rosenkål skulle være klar til høst fra oktober og vinteren igennem, så længe det ikke bliver en meget hård vinter - og de smager bedst når de har fået den første frost.