Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Rosmarinus officinalis

Rosmarin – En nem og lækker krydderurt du helt sikkert vil få glæde af til din madlavning – Økologisk

En stedsegrøn krydderurt med lange, smalle blade der minder om flade grannåle. Rosmarin er nem at dyrke og kræver ikke meget pasning. Dog kan det være en god ide at plante i en krukke, som du kan flytte ind i bryggerset hvis frosten bliver meget hård.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Egnet til vindueskarm

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

50

cm.

Rækkeafstand

100

cm.

Spiretemperatur

15
-25

Spiretid

25
-30

dage

Højde

20
-30

cm.

Levetid

Flerårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Forspir dine rosmarinfrø indendørs 8-10 uger inden udplantning. Så frøene ved at at trykke de små frø lidt ned i jorden, dække med 1 cm jord og vand til jorden er gennemfugtet. Sæt potterne i et solrigt vindue og sørg for at holde jorden fugtig. Efter 4-5 uger vil frøene spire, og kan herefter flyttes over i større potter. Først når der ikke længere er risiko er for nattefrost, omkring maj måned, kan du plante dine småplanter ud på friland på en solrig plet. Du behøver ikke at gøde rosmarin og du skal kun vande ganske lidt og kun hvis jorden er tørret ud. Når først planten er i vækst er den nem at passe. Rosmarin har dog svært ved at klare vintrene på friland. Det letteste er derfor at plante rosmarin i en potte, som du kan sætte ind i enten drivhuset eller bryggerset om vinteren. Du kan løbende høste af din rosmarinbusk om sommeren ved at klippe kviste af den. Du må højest høste en tredjedel af planten af gang, hvorefter planten skal have ro til at komme sig igen.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Rosmarin bladene kan spises både frisk og tørret.

Gode Naboplanter

Dyrker du rosmarin i en potte eller i altankassen, er det ideelt at plante den sammen med timian, da de har det samme behov ift. sollys og vanding.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det hollandske firma Pieterpikzonen.

Vidste du at

Vokser rosmarin vildt i naturen, kan urten blive op til 2 m høj, men når vi dyrker den herhjemme, bliver den ofte kun 20-30 cm høj. Rosmarin betyder direkte oversat “Havets dug”, men mange mener, at det faktisk skal betyde “Jomfru Marias rose”, da rosmarin er stærkt sammenkædet med den kristne tradition.

Historisk oprindelse

Rosmarin vokser naturligt på klippeskråninger i både Nordafrika, Mellemøsten og Sydeuropa.