Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 3-5 hverdage. - Hent i butikken på Jagtvej fredage kl. 9-15. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Carthamus tinctorius

Saflor – Tidsellignende gul-orange blomster med olieholdige frø – Økologisk

Hurtigvoksende sommerblomst med tidsellignende gul-orange blomster. Frøene er olieholdige, de tørrede blomsterblade kan bruges som erstatning for safran eller til farvning af mad, tøj eller kosmetik. Saflor er en god buketblomst, der også kan bruges i tørrede buketter.
N

Økologisk

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

30

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Højde

60
-100

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Forspir i vindueskarmen i marts-april eller så direkte på friland omkring midt april-maj. Ved forspiring klargøres potter med så- og priklemuld og jorden gøres fugtig. Fordel frøene og drys et tyndt lag jord over frøene, ca. 0,5 cm og fugtiggør igen jorden med en forstøver. Sørg for at de spirede planter står i en lys vindueskarm. Omkring maj kan planterne plantes ud med en planteafstand på omkring 30 cm. Vælg en solrig vokseplads med veldrænet jord, der helst ikke er for tung. Du kan høste blomsterne omkring juli-august.

Vidste du at

Hvis du lader frøstandene stå vinteren igennem, vil fuglene få glæde af de olieholdige frø til vinterføde.

Opskrifter og køkkentips

Saflors frø er meget olieholdige og kan derfor bruges til tidselolie, fx i dressinger. De tørrede blomsterblade kan også bruges som erstatning for safran eller de friske blomster kan bruges i en salat eller på desserter. Blomsternes røde farvestoffer kan også bruges til farvning af retter som fx risotto, supper eller kartoffelmos ligesom den kan bruges til plantefarvning af tøj og kosmetik.