Infoartikel -

Salttollerent Naturengsblanding – Særligt egnet til kystnære arealer samt vejkanter og bynære bede

En skøn vild urtevejsblanding der er særligt egnet til kystnære arealer præget af meget vind og saltvand ligesom den egner sig til udsåning langs vejkanter eller i bynære haver og bede. Frøblanding er særlig udvalgt i samarbejde med flere forskere. Indhold (kan variere en smule): 15% almindelig kællingetand, blæresmelde, cikorie, almindelig røllike, hvid okseøje og 85% fåresvingel
N

Frøstabil

En skøn vild urtevejsblanding der er særligt egnet til kystnære arealer præget af meget vind og saltvand ligesom den egner sig til udsåning langs vejkanter eller i bynære haver og bede. Denne frøblanding er udvalgt af vores egne forskningsresultater i samarbejde med Aarhus Universitet, Jordbrugsvidenskabeligt Fakultet i Flakkebjerg og tilsvarende tyske undersøgelser.

Indhold (kan variere en smule): 15%: Alm. Kællingetand, Blæresmelde, Cikorie, Alm. Røllike, Hvid Okseøje samt 85%: Fåresvingel.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

cm.

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Så frøene udendørs fra marts-juni når frosten er væk for blomstring fra maj og helt til oktober. Kan også sås i august-september Start med at løsne og vande din jord. Bredså frøene ved at drysse dem tilfældigt ud på den klargjorte jord. Dæk med et tyndt lag jord, sand eller grus. Husk at vande, især i tørre perioder, og brug en spreder på din vandlande/-slange, så du ikke beskadiger de små spirer. 10 g rækker til ca. 2-3 kvm.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Vi pakker vores blomsterblandinger selv, enten i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.