Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
spinat
Infoartikel - Spinacia oleracea

Spinat – Space F1 – Nem, hurtigvoksende og god som bunddække – Økologisk

spinat
En nem og hurtigvoksende spinat, med kraftige blanke blade. Spinaten kan sås allerede i det tidlige forår og igen til efteråret, og kan spire ved temperaturer helt ned til 4 grader. Spinaten er desuden god som for- eller efterafgrøde, inden eller efter jorden skal bruges til en anden afgrøde.
N

Økologisk

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

2

cm.

Planteafstand

12

cm.

Rækkeafstand

25

cm.

Spiretemperatur

14
-25

Spiretid

6
-12

dage

Udviklingstid

40
-60

dage

Levetid

Enårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Spinat sås direkte på friland fra starten til slutningen af foråret (marts-maj) og igen til efteråret (august). Spinat vokser hurtigt og kan også bruges til at efterså bede med. Så fx spinat ud i bønnebedet, når bønnerne er høstet. Lav en rille med en dybde på 1-2 cm. Hæld lidt vand i rillen, fordel frøene jævnt i rillen, og dæk dem herefter med jord. Pasning: Spinat kræver meget vand og må ikke tørre ud i løbet af sommeren. Hvis planterne bliver tørkestressede, går de i blomst og stopper med at producere blade. Høst: Spinat kan høstes et par måneder efter såning. Hvis du kun nipper bladene af enkeltvis, vil spinatplanten blive ved med at lave nye blade, som du kan høste senere.

Vidste du at

Spinat kan spire ved en temperatur ned til 4 grader. Derfor er den ideel at dyrke i det tidlige forår eller i efteråret, når jorden er for kold til andre afgrøder. Du kan altså så spinaten i efteråret og høste til foråret. Hvis spinaten skal overvintre på friland, afhænger det af vinteren og lidt held.