Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Cucurbita pepo

Squash – Round from Nice – Økologisk

En lille og rund squash, der har en flot lysegrøn farve med fine markeringer. Planten har en busket vækst, så den fylder mindre. Du opnår den bedste smag og konsistens, hvis dine squash høstes, når de er på størrelse med en tennisbold.

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Dyrkes i fuld sol

Kræver læ

Sådybde

3

cm.

Planteafstand

80

cm.

Rækkeafstand

120

cm.

Spiretemperatur

22
-28

Spiretid

5
-10

dage

Udviklingstid

60
-70

dage

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Forspir gerne squashplanter, så du sikrer dig at nå at få mange modne squash. Nogle sorter kan dog sås direkte på friland. Så frøene i en dybde på 2-3 cm i en potte, og sæt potterne i 22-28⁰C. Efter spiring sættes planterne lyst ved stuetemperatur. Når temperaturen ikke dykker ned under 10 grader, kan du plante ud. Planterne kan dyrkes både på friland eller alternativt i en stor krukke. Vælg et solrigt sted med næringsrig jord og sæt planterne med god afstand (gerne min. 120 cm) til hinanden, da planterne bliver store og breder sig hen langs jorden. Du kan med fordel plante dem, så de kan brede sig under majs eller solsikker. Alternativt kan du lade slyngende sorter gro op ad espalier og dermed spare pladsen. Lav en mindre jordvold omkring planterne. Den vil sørge for læ og kan hjælpe med at holde på vandet. Squash kræver en del næring og kan med fordel dyrkes direkte i kompostbunken. Du kan begynde at høste dine squash engang i juli/august (afhængig af sorten).

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Heldigvis har squash ikke mange problemer med skadedyr, dog er snegle glade for squashplanternes blade. Der kan forekomme meldug på squashplanter. Sørg for at fjerne visne hunblomster fra planten, da det kan øge risikoen for meldug på planterne, ligesom du bør undgå at vande direkte på plantens blade.

Gode Naboplanter

Majs, amaranth rødbede, løg og stangbønne er gode naboplanter til squash.

Vidste du at

De fleste betragter nok squash som en grøntsag, men botanisk set er det faktisk et bær med mange frø (kerner). Squash kaldes ofte også for courgette eller zucchini og tilhører faktisk græskarfamilien. Kun en anelse forvirrende.

Opskrifter og køkkentips

Vi synes squash er særlig lækkert, når den lige er lynstegt eller grillet. Den er også god med forskelligt fyld i ovnen, i en pastasovs eller i lasagnen.