Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Tropaeolum majus

Tallerkensmækker – Tall Single Mix – Slyngende urt med spiselige blade og blomster i orange, gule og røde farver – Økologisk

N

Økologisk

N

Frøstabil

En smuk enårig slyngende plante med skjoldformede blade og trompetformede blomster i orange, gule og røde farver. Planten, der ofte også er kendt under navnet blomsterkarse, kan krybe sig langs jorden eller op ad et espalier op til 3 meter.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

2

cm.

Planteafstand

45

cm.

Rækkeafstand

45

cm.

Spiretemperatur

18
-24

Spiretid

14
-21

dage

Højde

150
-300

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Frøene kan sås direkte på voksestedet fra omkring slutningen af april til juni, men kan også forspires allerede i marts april og plantes ud når der ingen fare for frost er. Ved såning direkte på friland laves en fordybning, jorden gøres fugtig og frøet lægges i en dybde på 1-2 cm. og tildækkes med jord. Hav gerne en planteafstand på omkring 45 cm. for at give planten plads til at vokse. Kan evt. sættes lidt tættere, hvis den skal vokse op ad et hegn eller lignende. Sørg for at holde jorden fugtig. Ved forspiring vokser tallerkensmækker hurtigt frem og vil derfor skulle ompottes når de bliver store. Det er vigtigt at der ikke er chance for nattefrost, når du planter ud på friland, da den mindste frost vil kunne tage livet af dine nye planter. Sørg for at holde jorden fugtig efter udplantning, så dine planter ikke tørrer ud. Når du først har plantet ud eller dine frø er spiret frem, kræver tallerkensmækker ikke rigtig nogen pasning udover at du kan høste en masse lækre blomster og blade. Tallerkensmækkeren vil vokse og vokse og pryde haven med et hav af orange trompetformede blomster og blade fra juni-oktober - som begge er spiselige. Tallerkensmækker er enårig, så du kan evt. lade nogle af blomsterne sidde og udvikle sig til frø, som du enten kan høste eller lade planten selvså sig.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Vi pakker alle vores frø i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.

Vidste du at

Tallerkensmækker er en krybende plante og giver du den et hegn, altangelænder eller en høj solsikke den kan vokse op ad, vil den slange sig og pynte i højden også.

Opskrifter og køkkentips

Både blomster, blade og frø kan spises og har alle en smag, der kan minde om en blanding af rucola, karse og peberrod. Blomster og blade kan anvendes rå i salater, på rugbrødsmadder eller lignende - særligt blomsterne kan virkelig pynte enhver ret! Frøkapslerne er for hårde til at anvendes rå, men de er gode at sylte og kan bruges som kapers.