Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Tropaeolum majus nanum

Tallerkensmækker – Tom Thumb Mix – Busket og kompakt tallerkensmækker i gule og røde farver – Økologisk

N

Økologisk

N

Frøstabil

En enårig busket og kompakt dværg-variant, med skjoldformede blade og trompetformede blomster i en vifte af gule og røde farver. Sorten egner sig til dyrkning i potte eller som bunddække.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

2

cm.

Planteafstand

25

cm.

Rækkeafstand

25

cm.

Spiretemperatur

18
-24

Spiretid

14
-21

dage

Højde

30
-40

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Frøene kan sås direkte på voksestedet fra omkring slutningen af april til juni, men kan også forspires allerede i marts april og plantes ud når der ingen fare for frost er. Ved såning direkte på friland laves en fordybning, jorden gøres fugtig og frøet lægges i en dybde på 1-2 cm. og tildækkes med jord. Hav gerne en planteafstand på omkring 25 cm. for at give planten plads til at vokse. Sørg for at holde jorden fugtig. Ved forspiring vokser tallerkensmækker hurtigt frem og vil derfor skulle ompottes når de bliver store. Det er vigtigt at der ikke er chance for nattefrost, når du planter ud på friland, da den mindste frost vil kunne tage livet af dine nye planter. Sørg for at holde jorden fugtig efter udplantning, så dine planter ikke tørrer ud. Når du først har plantet ud eller dine frø er spiret frem, kræver tallerkensmækker ikke rigtig nogen pasning udover at du kan høste en masse lækre blomster og blade. Tallerkensmækkeren vil vokse og vokse og pryde haven med et hav af orange trompetformede blomster og blade fra juni-oktober - som begge er spiselige. Tallerkensmækker er enårig, så du kan evt. lade nogle af blomsterne sidde og udvikle sig til frø, som du enten kan høste eller lade planten selvså sig.

Gode Naboplanter

Denne sort er mere busket og god som bunddækkeplante, fx mellem majs, solsikker og bønner.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Vi pakker selv alle vores frø i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.

Opskrifter og køkkentips

Både blomster, blade og frø kan spises og har alle en smag, der kan minde om en blanding af rucola, karse og peberrod. Blomster og blade kan anvendes rå i salater, på rugbrødsmadder eller lignende - særligt blomsterne kan virkelig pynte enhver ret! Frøkapslerne er for hårde til at anvendes rå, men de er gode at sylte og kan bruges som kapers.