Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Ocimum basilicum

Thai Basilikum – En basilikum med violette stængler og spidse blade med en mild smag af anis – Økologisk

En dekorativ plante med spidse, letviolette blade og violette stængler. Bladene smager sødt og krydret og har en mild smag af anis. Egner sig godt i retter sammen med citrongræs, karry og kokosmælk. Blomsterstanden er ikke langstrakt, men mere kompakt og busket.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til drivhus

Egnet til vindueskarm

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Kræver læ

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

30

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Spiretemperatur

20
-25

Spiretid

10
-20

dage

Udviklingstid

45
-60

dage

Højde

6
-15

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Basilikum kan enten forspires indendørs allerede fra april-maj, eller sås direkte i potter eller plantekasser fra maj-juli, eller når jorden er blevet ordentlig varm. Basilikum vokser bedst når sommervarmen kommer og derfor betaler det sig ikke altid at forspire tidligt. Basilikum foretrækker en lys og varm vokseplads, der er beskyttet mod vind og kulde. Så frøene på en fugtig jord, og dække dem med et meget tyndt lag jord. Sørg for at holde jorden fugtig. Allerede når planterne er ca. 6 cm høje, kan du nippe topskuddene af og bruge i din madlavning. Det får desuden planterne til at blive mere busket. Når planterne begynder at sætte blomsterknopper, er det tid til at høste de sidste blade.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

På grund af basilikums kraftige lugt, skræmmes mange fluer, lus og andre skadedyr væk fra planten.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det østrigske firma Reinsaat.

Vidste du at

Du kan tørre basilikum ved at afskære hele stængler i det tidlige efterår, og enten hænge dem op et tørt sted med god ventilation og ingen direkte sol eller tørre dem i en ovn. Når bladene er helt tørre pilles de af stænglerne og gemmes på glas. Basilikum kan slet ikke klare frost, og derfor ses planten som enårig i vores kølige klima. I varmere klimaer, vokser basilikum dog vildt som en flerårig busket plante.

Opskrifter og køkkentips

Basilikum er bedst kendt fra pizza- og pastaretter og i forskellige tomatsaucer. Basilikum kan bruges både frisk, tørret og i eddike eller olie.

Historisk oprindelse

Basilikum stammer fra Asien, hvor den vokser vildt. For omkring 2000 år siden, blev planten indført til Grækenland, og i dag vokser den vildt i flere Sydeuropæiske lande og er en helt uundværlig krydderurt i flere sydeuropæiske madkulturer.