Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
THAI KORIANDER
Infoartikel - Coriandrum sativum

Thaikoriander – En koriander med noter af citron, der er uundværlig i det asiatiske køkken – Økologisk

THAI KORIANDER
N

Økologisk

N

Frøstabil

En hurtigt voksende, nem, enårig krydderurt med fine grønne blade, der har en særlig parfumeret smag med noter af citron. Urten er helt uundværlig i det asiatiske køkken, og egner sig til de fleste asiatiske retter. Den får de fineste hvide skærmblomster, som også insekterne er meget glade for. Både blade, blomster og frø er gode i madlavningen.

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Egnet til vindueskarm

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Kræver læ

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

15

cm.

Rækkeafstand

15

cm.

Spiretemperatur

15
-25

Spiretid

7
-10

dage

Udviklingstid

28
-35

dage

Højde

40
-60

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Koriander foretrækker at blive sået direkte på voksestedet, da planterne er meget følsomme over for at få beskadiget rødderne. Kan også forspires, men vær da meget forsigtig ved udplantning. Frøene sås på en fugtig jord, og dækkes med et tyndt lag jord. Sørg for at holde jorden fugtig. Så gerne koriander løbende sommeren igennem, hvis du gerne vil have friske korianderblade hele sommeren, og så gerne en god portion, hvis du både vil have grønne blade, blomster og frø at høste. Sørg for at vande jævnligt, da koriander hurtigt vil gå i blomst, hvis de mangler vand. Insekterne er dog glade for blomsterne, så lad gerne de ældste planter stå og blomstre. Du kan efterfølgende høste korianderfrøene til din madlavning eller såning eller lade frøene sidde så den kan genså sig selv året efter, hvis du ønsker samme vokseplads.

Gode Naboplanter

Koriander er en af de planter, der er gode at dyrke sammen med fx tomat, agurk og kål, da duften kan være med til at forvirre og afskrække generende dyr fra dine andre planter.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.

Opskrifter og køkkentips

Koriander har en dejlig krydret, let parfumeret citrussmag. Brug de friske grønne korianderblade i et hav af retter, fx på nye kartofler, suppen, karryretten, salaten eller i guacamolen. De fine hvide skærmblomster kan bruges til at pynte dine anretninger. De friske korianderfrø og særligt lækre som smagsgiver i supper, gryderetter eller fx en likør eller hjemmelavet vermouth. Men brug frøene varsomt, da de har en kraftig og let parfumeret smag.