Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Vårsæd – Blå Nøgenbyg – En gammel landsort med mørke sunde kerner – Økologisk

Blå Nøgenbyg er en gammel landsort der kaldes nøgenbyg fordi skallen om kernerne falder af af sig selv og sorten skal dermed ikke afskalles. Blå Nøgenbyg har blå kerner med et højt indhold af antioxidanter og proteiner. De mørke kerner er velegnet til at koge som hele kerner, men grundet den lav glutenkvalitet, egner byg sig ikke til bagning.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Læs meget mere om Blå Nøgenbyg og dens egenskaber her: landsorten.dk

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Dyrkes i skygge

Sådybde

1

cm.

Spiretemperatur

1
-

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Så kornet udendørs fra februar-maj. Frøene kan spire allerede ved en temperatur på 1 grad, så de kan udsås så snart jorden ikke længere er frossen. Så kornet i rækker eller bredså. Så gerne 20 g/kvm. Kornet kan høstes fra august-september. Hvis kornet er modent, og I lader det stå for længe, kan det blive spist af fuglene. Man kan også vælge at dyrke kornet i en potte. På den måde vil kornet ikke udvikle korn men blive til byggræs der sagtens kan spises. Byggræs kaldes for "superfood" og er særlig rigt på protein og vitaminer.

Gode Naboplanter

Blå Nøgenbyg kan plantes sammen med fx markærter eller andre bælgfrugter. På den måde vil kornaksen kunne fungere som et klatrestativ for ærterne.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse økologiske korn er dyrket i Danmark.

Opskrifter og køkkentips

Pil kornene ud af akset. Rens kornet for avner ved fx at puste forsigtigt på kornet. Kornet kan nu enten spises som bygkerner eller valses til gryn med en valsemaskine. Grynene kan derefter males til mel på en kværn. Blå Nøgenbygs mørke kerner er velegnet til at koge som hele kerner, men grundet den lav glutenkvalitet, egner byg sig ikke til bagning.