Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Vårsæd – Ølandshvede – En krydsning mellem hvede og spelt der giver en sød og nøddeagtig smag – Økologisk

Ølandshvede er en blanding af hvede og spelt, der blev indsamlet i en speltmark på Øland i Sverige. Sorten har førhen været meget udbredt, men er med tiden blevet skubbet i baggrunden, grundet dens lidt lavere udbytter. Brød bagt med ølandshvedemel bliver mørkere og indeholder mere protein end brød bagt med almindelig hvedemel. Ølandshvede har desuden en karakteristisk sødlig smag med en snert af nødder.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Dyrkes i skygge

Sådybde

1

cm.

Spiretemperatur

1
-

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Så kornet udendørs fra februar-maj. Frøene kan spire allerede ved en temperatur på 1 grad, så de kan udsås så snart jorden ikke længere er frossen. Så kornet i rækker eller bredså. Så gerne 20 g/kvm. Kornet kan høstes fra august-september. Hvis kornet er modent, og I lader det stå for længe, kan det blive spist af fuglene. Man kan også vælge at dyrke kornet i en potte. På den måde vil kornet ikke udvikle korn men blive til hvedegræs der sagtens kan spises. Hvedegræs kaldes for "superfood" og er særlig rigt på protein og vitaminer.

Gode Naboplanter

Ølandshvede kan plantes sammen med fx markærter eller andre bælgfrugter. På den måde vil kornaksen kunne fungere som et klatrestativ for ærterne.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse økologiske korn er dyrket i Danmark.

Opskrifter og køkkentips

Pil kornene ud af akset. Rens kornet for avner ved fx at puste forsigtigt på kornet. Kornet kan nu enten spises som bygkerner eller valses til gryn med en valsemaskine. Grynene kan derefter males til mel på en kværn. Brød bagt med ølandshvedemel bliver mørkere og indeholder mere protein end brød bagt med almindelig hvedemel. Ølandshvede har desuden en karakteristisk sødlig smag med en snert af nødder.