Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Vårsæd – Østrigsk Nøgenhavre – En havre der ikke kræver afskalning og smager aromatisk og let bittert – Økologisk

Østrigsk Nøgenhavre stammer oprindeligt fra Østrig og kaldes nøgenhavre fordi skallen om kernerne falder af af sig selv. Havren skal derfor ikke afskalles inden den spises. Rå uforarbejdet havre smager aromatisk og let bittert i modsætning til den forbehandlet og næsten smagløst havregryn som vi kender. Det skal prøves.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Dyrkes i skygge

Sådybde

cm.

Spiretemperatur

1
-

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Så kornet udendørs fra februar-maj. Frøene kan spire allerede ved en temperatur på 1 grad, så de kan udsås så snart jorden ikke længere er frossen. Så kornet i rækker eller bredså. Så gerne 20 g/kvm. Kornet kan høstes fra august-september. Hvis kornet er modent, og I lader det stå for længe, kan det blive spist af fuglene.

Gode Naboplanter

Østrigsk Nøgenhavre kan plantes sammen med fx markærter eller andre bælgfrugter. På den måde vil kornaksen kunne fungere som et klatrestativ for ærterne.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.

Opskrifter og køkkentips

Pil kornene ud af akset. Rens kornet for avner ved fx at puste forsigtigt på kornet. Kornet kan nu enten spises som bygkerner eller valses til gryn med en valsemaskine. Grynene kan derefter males til mel på en kværn.