Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Triticum petropavlovskyi

Vårsæd – Peter og Pouls Kæmpehvede – En sjælden hvedesort med store avner og kerner – Økologisk

Peter og Pouls Kæmpehvede er ekstrem sjælden og dyrkes ikke kommercielt noget sted i verden. Hvedesorten blev genfundet i en genbank, som havde indsamlet den på en ørken ekspeditioner i det vestlige Kina. Sorten opstod for flere tusinde år siden som en krydsning mellem alm. hvede og polsk hvede, hvorfra sorten har sine store avner og kerner.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Læs meget mere om Peter og Pouls Kæmpehvede her: Peter og Pouls Kæmpehvede (landsorten.dk)

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Dyrkes i skygge

Sådybde

cm.

Spiretemperatur

1
-

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Så kornet udendørs fra februar-maj. Frøene kan spire allerede ved en temperatur på 1 grad, så de kan udsås så snart jorden ikke længere er frossen. Så kornet i rækker eller bredså. Så gerne 20 g/kvm. Kornet kan høstes fra august-september. Man kan også vælge at dyrke kornet i en potte. På den måde vil kornet ikke udvikle korn men blive til hvedegræs der sagtens kan spises. Hvedegræs er sundt i et begrænset omfang og særligt rig på protein og vitaminer.

Gode Naboplanter

Peter og Pouls Kæmpehvede kan plantes sammen med fx markærter eller andre bælgfrugter. På den måde vil kornaksen kunne fungere som et klatrestativ for ærterne.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse økologiske korn er dyrket i Danmark.

Opskrifter og køkkentips

Pil kornene ud af akset. Rens kornet for avner ved fx at puste forsigtigt på kornet. Kornet kan nu enten spises som hvedekerner eller valses til gryn med en valsemaskine. Grynene kan derefter males til mel på en kværn.