Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Vicia villosa

Vintervikke – God at bruge som grøngødning, efterafgrøde eller dækafgrøde

God insekt- og jordforbedrende plante med de fineste små lilla ærteblomster. Bredså vintervikke på et areal der trænger til jordforbedring eller som dækafgrøde i køkkenhaven. Vikke har pælerødder med siderødder der vil hjælpe dig med at løsne jorden og så er den kvælstofsamlende.

Egnet til friland

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Udviklingstid

40
-60

dage

Højde

60
-120

cm.

Levetid

Enårig plante

Levetid

Toårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Bredså vikke direkte på voksestedet fra slut april-september. Sås der i april-juni vil vikken blomstrer samme år og den vil visne ned og formulde i efteråret/vinteren. Ved såning som fx efterafgrøde i juli-september overvintrer den og blomstrer næste forår til gavn for insekterne, der ofte mangler mad på denne årstid. Vælg en vokseplads i fuld sol-halvskygge. Sørg for dit jordstykke er nogenlunde jævn og våd og bredså vikken. Riv let hen over jorden så frøene dækkes med 1-2 cm jord og vand efter med spreder. Sørg for at holde jorden fugtig i spiringsperioden. Vikke er utrolig hurtigt voksende og vil i varmere perioder blomstrer efter 5-8 uger, hvorfor den er god som dækafgrøde på bare pletter eller til at holde ukrudt nede. Vintervikke kræver støtteplante, så den fx som bundække sammen med korn, solsikke, majs.

Gode Naboplanter

Vikke har brug for støtteplanter og er god at dyrke med andre opretstående planter, fx korn, solsikke, majs eller lignende, som vintervikken vil danne et grønt tæppe henover med fine lilla blomster.

Vidste du at

Vintervikke er god at bruge som både grøngødning, efterafgrøde eller dækafgrøde.