Økologisk korn

TagTomat vil være din kornkøbmand. Vi tilbyder økologisk såsæd af gamle kornsorter til din hjemmedyrkning.

Med TagTomats kornkollektion kan du på blot et par kvadratmeter på helt tæt hold stifte bekendtskab med kornets vækst – hvad enten det er i din baghave, kolonihave, i sommerhuset eller et ledigt lod jord nær dig.

Korn har op gennem historien spillet en central rolle for vores overlevelse og samfundsudvikling, og med vores nye kornkollektion kan du rigtigt få korndyrkning ind under huden.

Du kan opleve glæden ved at se det spire fra frø, til hvordan kornet udvikler sig og skifter farve, tilføje dekorativt korn til din blomsterbuket og måske endda eksperimentere med at lave dit eget mel.

Hvorfor dyrke gamle kornsorter selv?

Korn er ikke noget nyt. Faktisk blev det første korn i Danmark dyrket for omkring 6000 år siden og muliggjorde overgangen fra jæger-samler-samfund til bondestenalderen, hvor man begyndte at slå sig ned og dyrke jorden.

Korn har altså været en fast bestanddel af vores kost i årtusinder, og derfor var det selvfølgelig også korn, som Grauballemanden og Tollundmanden blandt andet gumlede på, før de endte deres dage i hver sin mose ved Silkeborg.

Siden jernalderkendissernes sidste måltid har de gamle kornsorter, også kaldet landsorter, forandret sig, i takt med at de har tilpasset sig deres miljø.

Den evolutionære udvikling har forbedret de gamle kornsorters egenskaber, men med industrialiseringen og intensiveringen af landbruget er mange gamle kornsorter forsvundet fra markedet. Det vil vi gerne være med til at lave om på!

Fra stenalderspise til fremtiden fødevare

De gamle kornsorter rummer både en unik mulighed for at se tilbage i historien og lære om, hvad man tidligere dyrkede, samtidig med at kornsorterne også er et vigtigt element i fremtidens bæredygtige fødevaresystem.

Vores interesse for kornets verden har ledt os på en rejse, hvor vi er blevet inspireret af flere kornentusiaster i Nordjylland.

Vores kornkollektion med fem kornsorter er skabt i samarbejde med Foreningen Landsorten, der netop arbejder på at genindføre de gode gamle landsorter til økologisk brug.

Crowdfunding – kom med på rejsen

Vi har – for at komme godt i gang med kornkollektionen – stykket en crowdfunding-kampagne sammen på Coop Crowdfunding, hvor vi før med stor succes har fået vores produkter ud over stepperne til alle de firstmovers, der er så seje at støtte vores projekter.

Som med alle vores andre frøprodukter skal vores kornkollektion pakkes på vores frøpakkemaskine Frøken Bertha, og crowdfundingen går derfor primært til materialeudgifter som reservedele til maskinen, tryk af poser, indkøb af korn og lignende opstartsudgifter.

Støt crowdfunding-kampagnen og få lækre rewards, som vi har sammensat med vores gode venner fra Meyers Bageri, foreningen Landsorten, møllen Gl. Buurholt og Kornets Hus.

Der er noget for enhver smag, for du kan ud over såsæd også få surdej, mel, bagekursus, medlemskab og grøntsagsfrø.

Vil du hjælpe vores kornkollektion i gang?