Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Pressemeddelelse: Ny offentlig fortovshave i Danmarks første ”Klimakvarter” ekspirementerer i krydsfeltet mellem konkret klimasikring og urbane landbrug.

3. april 2013
Søndag den 7. april lyder startskudet for Klimakvarterets første fortovshave. Med hjælp fra urbane gartnere vil beboerne etablere fortovshaven på ydre Østerbro. I april måned vil de urbane gartnere fra TagTomat.dk, Dyrk Nørrebro og Livingwalls.dk færdiggøre fortovshaven, så vi i fællesskab kan plante den til ved indvielsen den 5. maj. Fortovshaven bliver koblet på nedløbsrør […]
||

Søndag den 7. april lyder startskudet for Klimakvarterets første fortovshave. Med hjælp fra urbane gartnere vil beboerne etablere fortovshaven på ydre Østerbro. I april måned vil de urbane gartnere fra TagTomat.dk, Dyrk Nørrebro og Livingwalls.dk færdiggøre fortovshaven, så vi i fællesskab kan plante den til ved indvielsen den 5. maj.

Fortovshaven bliver koblet på nedløbsrør fra en karre, og kan i sig selv opmagasinere op mod 7500liter regnvand. Ved skybryd vil fortovshaven aflaste kloaksystemerne. Den bliver et konkret og meget jordnært eksempel på hvordan borgerinddragelse og klimasikring kan forbedre det offentlige rum i vores byer.

Alle er velkomne til opstartsworkshop og indvielse, hvor vi kan garantere jord under neglene og nye ideer til hvad vi kan og skal bruge det offentlige rum til.

 

Hvornår:

søndag den 7. april. 10-15
Opstartsworkshop hvor godt 30 styks 800 liters palletanke og et par store cognacfade skal opstilles.

Resten af april:
Håndværkerne arbejder. Følg processen på www.tagtomat.dk og på www.facebook.com/tagtomat

Søndag den 5. maj. 10-15
Indvielse af fortovshaven. Overborgmester Frank Jensen samt Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal er inviteret.

 

Hvor:IMG_20130327_135030_50mm-150dpi

På hjørnet af Bryggervangen og Ourøgade på Østerbro i Skt. Kjelds Kvarter, Danmarks første klimakvarter. Se mere på www.klimakvarter.dk

 

Hvad:
IMG_20130312_083700_50mm-150dpi

I et tæt dialogbasseret samarbejde har repræsentanter fra EF Bryggervangen 12-16 og TagTomat.dk udviklet konceptet for fortovshaven.

 

IMG_20130327_165339_50mm-150dpi
Den består af 30-35 såkaldte kapillærhøjbede, som er selvvandende bede hvor der kan plantes alt fra pryd blomster til nytte-grønt og buske. Kapillærhøjbedene er så vidt vi ved de første af sin slags og specialudviklet af standardmaterialer til formålet.

 

Projektet er støttet økonomisk af klimakvarterets grønne pulje. Fortovshaven er opbygget så den i fremtiden kan deles op og placeres andre steder i bydelen, da det pågældende gadehjørne er en del af byrumsprojekterne i Københavns første Klimakvarter, der indvies i 2016. På Bryggervangen skal der etableres en klimatilpasningsløsning i form af en ”grøn kilde”, der vil lede regnvand fra skybrud i gennem kvarteret og ud i Københavns havn, hvor det ikke gør nogen skade (se www.klimakvarter.dk).

Se flere procesbilleder og dokumentation på www.tagtomat.dk

Baggrund

Projektet TagTomat.dk har i 2012 været publiceret i flere landsdækkende medier. På den baggrund er initiativtager Mads Boserup Lauritsen (uddannet arkitet) blevet indbudt til at hjælpe ejerforeningen med at etablere en selvvandende fortovshave på Østerbro. Henover februar og marts måned har vi afholdt tre workshops, hvor vi i fællesskab har formet projektet.

For at realisere projektet yder Cristian Damgaard fra Dyrk Nørrebro og Ditte Channo fra Livingwalls.dk assistance. Cristian i udviklingen af kapillærhøjbedene og opbygning af terrasser (er tømmeruddannet) og Ditte Channo med plantelister og plejeplaner (anlægsgartner i arbejdsfællesskabet www.livingwalls.dk).

Ovenstående tekst og billeder som pdf i a4-format Fortovshave_2013-04-04_Pressemeddelelse_v2