Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Rundvisning for Morten Kabell | Høstfest | Nyt hjemmesidedesign

17. august 2014
Onsdag den 13. august havde vi fornøjelsen af at vise Københavns Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell rundt til forskellige TagTomat destinationer. Som mange ved (og har tilmeldt sig til på FaceBook) er der Høstfest / reception hos TagTomat på fredag den 22. august. Nederst i dette blogindlæg et lille program med cirka tider for hvad […]
|||||||

Onsdag den 13. august havde vi fornøjelsen af at vise Københavns Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell rundt til forskellige TagTomat destinationer.

Som mange ved (og har tilmeldt sig til på FaceBook) er der Høstfest / reception hos TagTomat på fredag den 22. august. Nederst i dette blogindlæg et lille program med cirka tider for hvad vi indtil videre har fundet på af aktiviteter:

Og sidst men ikke mindst er vi ved at lave vores hjemmeside design om. Vi har allerede skiftet fra et WordPress tema til et andet. Nederst kan du se hvordan siden så ud før vi skiftede. Vi lancerer den nye hjemmeside til høstfesten.

Rundt med Morten Kabell en solrig eftermiddag fra 16-17:30
Vi startede ved taghaven på Husumgade på Nørrebro hvorefter turen gik til Guldbergsgade nr. 74 hvor nogle venlige lokale i mange år har passet og plejet et bed, så det står med de flotteste stokroser og meget mere. Det er et af de fineste eksempler jeg kender på hvordan helt almindelige københavnere tager deres fortove til sig, gør dem til en del af deres hverdag til gavn for alle os forbipasserende. Det var noget som gjorde både borgmesteren og alle os fra TagTomat glade i låget.

Grønne visioner for fremtidens gårdhaver

Grønne visioner for fremtidens gårdhaver

Tænk hvis alle københavnere plantede blomster mellem vejtræerne. Guldbergsgade 72 er et fint eksempel

Fortovshaver og grønne oaser
Herefter gik turen til Fortovshaven på Bryggervangen 12, hvor vi ud over at snakke om det konkrete projekt, drøftede hvilke udfordringer der er ved at indtage fortove og andre offentlige arealer med plantekasser og grønne installationer. Hos TagTomat vil vi gerne presse på for at flere borgere kan og tør tage fat og gøre deres fortov til en grøn oase, også selvom det ikke har været kotume hos eksempelvis vejmyndigheden i kommunen at give tilladelse til blomser på fortovet. Jeg er sikker på at der i de kommende år vil komme mange fine eksempler på flere typer af fortovshaver til glæde for mangt og mange.

Potentialet for fremtidige fortovshaver drøftes. Enighed om at det er stort.

Potentialet for fremtidige fortovshaver drøftes. Enighed om at det er stort.

Grønne arbejdspladser og flaskeworkshop
Vi sluttede af med en lille flaskeworkshop på TagTomats værksted, hvor vi udover en generel snak om potentialet ved TagTomat også fik talt om grønne arbejdspladser, udfordringen ved adgang til vand i de mange byhaver og ikke mindst den glæde vi begge har over så mange baggårde der i disse år er ved at transformeres til grønne gårdhaver igennem frivillige initiativer. Og vi fik da også opfordret til at der fra kommunal side afsættes midler til på et mere overordnet plan at støtte op om byhaverne, eksempelvis ved et sekretariat for byhaver og grønne initiativer.

 

Selvvandende planterkasser foran værkstedet på Vermundsgade 13

Selvvandende planterkasser foran værkstedet på Vermundsgade 13

Inde i TagTomats værksted på Vermundsgade 13

Inde i TagTomats værksted på Vermundsgade 13

Vi viser Morten Kabell hvordan man nemt ud af en flaske kan lave en selvvandende krydderurtebeholder

Vi viser Morten Kabell hvordan man nemt ud af en flaske kan lave en selvvandende krydderurtebeholder

Og der skal selvfølgelig krydderurter til

Og der skal selvfølgelig krydderurter til


Høstfest den 22. august fra 13-22: Tilmeld jer gerne via dette link

Hele dagen for børn:
Høst frø fra plantekasserne og lav dine egne frøbomber

Hele dagen for alle:
Idékonkurrence om hvad TagTomat skal lave til næste år.

13:00
TagTomat byder indenfor og serverer lidt til godt til ganen. Vi viser rundt i vores værksted og i gårdhaven udenfor.

13:30-13:45
Præsentation af TagTomat v. grundlægger Mads Boserup Lauritsen. Lidt om efterårets bogudgivelse og fremtidens grønne visioner

14:00
Buffeten åbner og TagTomat viser, hvordan du kan lave dine egne lækkerier af ingredienser fra taghaven

14:30-14:45 & 16:00-16:15
Kristian fra TagTomat viser, hvordan du bygger dit eget selvvandende plantebed – i 3 forskellige størrelser. Få din egen selvvandende urtepotte med hjem. Her kan børnene også være med.

16:30-16:45
Præsentation af TagTomat v. grundlægger Mads Boserup Lauritsen. Lidt om efterårets bogudgivelse og fremtidens grønne visioner

17:00-17:15
Mette fra TagTomat lancerer vores nye hjemmeside.

17:30-20:00
Vi griller pølser og serverer et let tilbehør

18:00
Vinderne af idékonkurrencen udtrækkes og spændende custommade TagTomat præmier uddeles.

18:00-?
Mad og hygge – baren er åben


Sådan så hjemmsiden ud før august måned 🙂 Glæd dig til den endelige lancering til høstfesten 🙂

Det nye WordPresstemma hedder Heap og det gamle hed Autofocus.

TagTomat-dk_autofocus_Selection_2014-08-17-23:47:05