Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Sådan frøbomber du din by (med blomster) – Gaveæsker i pap fra HKI

29. marts 2015
Vi har nu i et års tid haft 50kg lerpulver liggende til at lave frøbomber. Vi nåede det ikke i 2014, men har nu sat en mindre produktion i gang. Frøbomberne består udover lerpulver af økologisk jord, hønsegødning, lidt vand og så selvfølgelig økologiske frø. Det hele blandes i forholdene: Jord (inklusive lidt hønsegødning): 3 […]
||||||

Vi har nu i et års tid haft 50kg lerpulver liggende til at lave frøbomber. Vi nåede det ikke i 2014, men har nu sat en mindre produktion i gang. Frøbomberne består udover lerpulver af økologisk jord, hønsegødning, lidt vand og så selvfølgelig økologiske frø. Det hele blandes i forholdene:

Jord (inklusive lidt hønsegødning): 3 dele
Ler: 1 del
Frø: 1 del

Hvis blandingen er for tør tilføjes lidt vand, og frøbomberne rulles i passende størrelse, hvorefter de lægges til tørre et lunt sted, eksempelvis på en radiator.
Vi kommer snart med en videoguide, til hvordan de laves 🙂

Frøbomber kan pakkes som gave:
Lige overfor vores nye værksted ligger den socioøkonomiske virksomhed Hans Knudsens Institutet (HKI), der kan producere fine gaveæsker i pap, så vi kan sælge vores frøbomber via webshop.

Udover at lave papæsker på kartonagefabrikken som I kan se billeder af herunder, har de træ-, cykel- og metalværksteder som kan løse stort set alle slags opgaver en mindre eller større virksomhed måtte ønske sig. På HKI pakkes for eksempel ugentligt godt 10.000 poser med kanylesæt, som distribueres af Københavns Kommune til byens stofmisbrugere.

Stor kartonagemaskine til papkasser

Stor kartonagemaskine til papkasser

200 gaveæsker klar til at blive samlet i hjørnerne

200 gaveæsker klar til at blive samlet i hjørnerne

Sort ydre - gråt indre som gaveæske

Sort ydre – gråt indre som gaveæske

HKIs produktionsapparat er alsidigt og kan løse et utal af opgaver

HKIs produktionsapparat er alsidigt og kan løse et utal af opgaver

Gamle og fine papkassemaskiner

Gamle og fine papkassemaskiner

Frøbomber skal rulles i vand og savsmuld inden indpakning

Frøbomber skal rulles i vand og savsmuld inden indpakning

Frøbomber kan tørres på en radiator. Husk køkkenrulle under bomberne :-)

Frøbomber kan tørres på en radiator. Husk køkkenrulle under bomberne 🙂