Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Mød TagTomat til Cph Garden 2017

25. maj 2017
Haveselskabet har inviteret TagTomat til at udstille og holde tale til CPH Garden i Valbyparken fra 21.- 25. juni 2017. Mød os i Fællesskabshaven!
|Skitse af vores have til Copenhagen Garden 2017||||

Til Haveselskabets store haveshow, Cph Garden 2017, kan du møde TagTomat som sammen med Champost har udviklet én af 12 ikonhaver.  Vi kalder den ”Fællesskabshaven i nye dimensioner”.

De centrale elementer i Fællesskabshaven bliver mødet med de besøgende, dyrkning i flere lag og dimensioner, genbrug af ressourcer og regnvand samt oplevelsen af foranderlige rum på de kun 9m2, som ikonhaven har til rådighed.

I Fællesskabshaven vil vi udfordre og vise hvad der rører sig i det københavnske urban gardening miljø. Bygartnerne fra TagTomat kombinerer plantekasser og selvvandingsteknikker med de gode og bæredygtige jordprodukter fra Champost til at dyrke grønt og fællesskaber.

Vi håber at møde jer i Fællesskabshaven!

Under Cph Garden kan du også høre grundlægger af TagTomat, Mads Boserup Lauritsen,  holde oplæg i taleteltet fredag den 23. juni kl. 18.30 under titlen ”Dyrk grønt og fællesskaber, også på sparsom plads”.

Alle kan være med

I arbejdet med at udvikle og skabe nye former for bynatur, hvad enten det er som baggårdshaver, taghaver, parkeringshaver, altanhaver eller fortovshaver, har TagTomat fokus på at skabe løsninger, hvor både erfarne haveejere og de helt nye af slagsen kan være med. I fællesskabshaven vil vi dele erfaringer fra involvering af frivillige og bestyrelser i eksempelvis boligforeninger og ejerlaug. Her kan vi se, at simple vandingssystemer og dyrkningsmetoder får både planter og fællesskaber til at blomstre.

I august 2014 strålede en af vores fællesskabshaver i solen da vi viste den frem for Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell

Store selvvandende mobile højbede med en jordvolume på 500 liter, tøndebede med 100 liter jord eller de mindre selvvandende plantekasser med 30 liter jord, er blot nogle af de elementer, som vi vil fylde med bæredygtig jord fra Champost og vise frem. Vi vil inspirere besøgende til at få flere dimensioner ind i deres haver, hvad enten det er i parcelhuset, i baggården eller på altanen.

Vi vil i Fællesskabshaven afprøve og illustrere nye ideer til produkter, opholdsmuligheder og dyrkningsprincipper, og håber at besøgende vil dele deres oplevelser med os, og tage inspiration med hjem og dyrke grønt i deres hverdag. Og hvem ved, måske du møder en af bygartnerne fra TagTomat, som kan give dig råd og vejledning til, hvordan du kommer videre med din egen have.

I TagTomats fællesskabshaver er der altid plads til at plukke blomster til en man holder af. Her i Kongens Køkkenhave august 2015.

Holdet bag Fællesskabshaven i nye dimensioner

Bag haven står Champost og TagTomat som i flere år har samarbejdet om udviklingen af hinandens produkter. Champost leverer bæredygtig jord og jordforbedring til de danske haveejere, og TagTomat leverer plantekasser, beplantninger og rådgivning til dem, som har lyst til og brug for grønne fællesskaber i deres hverdag. Det er Anne Tange, gartner og landskabsarkitekt hos TagTomat, som har stået for det overordnede koncept.

Anne Tanges skitse til TagTomats nøglehulsbed til CPH Garden 2017

Ideen til samarbejdet er opstået, fordi vi som firmaer dels nyder at levere gode danskproducerede varer til vores kunder. Men også fordi vi konstant søger at udvikle os i en retning, hvor vi i samspil med kunder og øvrige samarbejdspartnere udvikler nye produkter og oplevelser. Du kan læse mere om vores samarbejde og se billeder fra Champost’s produktion i Thy i dette blogindlæg.

Champost – Møglækkert til haven

Champost er en mindre virksomhed plantet i den jyske muld i Thy. Kerneproduktet hedder Champost Jordforbedring. Den består af komposteret og pasteuriseret hestemøg, en 100 % organisk muld, som er fri for spagnum, kunstgødning, ukrudtsfrø, svampesygdomme og skadedyr. Komposten danner rammen for Champost og indgår i alle produkter afhængig af om jorden skal anvendes til højbede, roser, topdække eller andre grønne formål. Med Champost er du garanteret et bæredygtigt vækstmedie med naturlige næringsstoffer.

Skitse af vores have til Copenhagen Garden 2017

Vores skitse til Cph Garden 2017. I baggrunden ses de store kompostmiler af jordforbedring med hestemøg.

Champost spænder bredt og leverer bl.a. jord til baggården på Nørrebro, drivhuset i Holstebro, Århus Kommune, Jesperhus Blomsterpark og gravstederne på Fredericia Kirkegaard. Vi håber og tror på, at fremtiden tænker endnu mere bæredygtigt. Champost’ passion er, at du og miljøet får en ’møglækker’ oplevelse med stærke og kraftige planter. Du kan købe Champost produkter i TagTomats webshop.

TagTomat – Grønne fællesskaber i byens rum

TagTomat ligger i hjertet af Nørrebro i København, og vi gør en dyd ud af at blande fagligheder som gartner, landskabsarkitekt, arkitekter og andre grønne aktører, når vi laver haver i det ganske land. Vi anlægger haver for alle, der vil være med, og på de mulige og umulige flader som tyngdekraften tillader. Alt fra køkkenhave i Kongens have til fælleshaver ved Kirkens Korshærs herberg, skolehaver i København samt tagterrasser og villahaver. Vi leverer hele fødekæden fra rådgivning, over produktion, tilplantning og drift eller dele deraf, og sælger til både private, virksomheder og offentlige institutioner.

 

En fællesskabshave starter oftest med en fælles workshop