Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

10 gode minder fra vores høstfest 2017

12. september 2017
Vi har her på siden samlet nogle af de mange gode oplevelser fra den hyggelige dag med faglig eftermiddag og efterfølgende høstfest.
||Velkomst til høstfest 2017||10. Og vi afholdt selv kokedame-workshop

Wow! Vi vil gerne takke alle jer, der kom forbi vores høstfest fredag d. 18. august 2017. Vi havde inviteret til fest og faglig eftermiddag for at fejre sæsonen sammen med vores mange, gode samarbejdspartnere og se tilbage på nogle af sæsonens projekter. Det var fedt at så mange entusiaster og grønne nørder fandt frem til vores planteskole ved Hans Tavsens Park på Nørrebro til vores kombinerede høstfest og faglige eftermiddag.

Minder fra den faglige eftermiddag

1. Til den faglige eftermiddag dyrkede vi, i samarbejde med Københavns Skolehaver, vores interesse for skolehaver med en række oplæg, og vi offentliggjorde vores nye, frit tilgængelige skolehavemateriale. Det blev til nogle gode diskussioner om opstart, dyrkning, madlavning over bål og skolehaver på TagTomat-måden, hvor vi mikser Københavns Skolehavers mangeårige erfaring med de grundprincipper for urbane fælleshaver, vi ved fungerer.

2. Vi gik fra planteskolen til vores showrooms baggård til en snak om fælleshaver i boligforeninger. Hvordan kommer man i gang, og hvordan sikres socialt liv året rundt i fælleshaven? Hvordan etableres ejerskab og tilhørsforhold til de forskellige projekter? Hvad er potentialet, bekymringer og udfordringer med grønne fælles dykningsarealer?

3. Vi nåede også forbi parkeringshaverne i Griffenfeldsgade som eksempler på grønne lommer i byens rum. Også for de offentlige urbane haver er det vigtigt at etablere ejerskab og tilhørsforhold. For parkeringshaver gælder regler og retningslinjer samt en respekt for gadens fællesarealer.

Minder fra høstfest 2017

4. Til høstfesten havde Skyttegårdens østershatte medbragt halmposer med mycelium, så deltagerne kunne prøve at dyrke østershatte.

5. Beyond Coffee dyrker også østershatte – i kaffegrums. Man kunne få et startkit med hjem med mycelium og en beholder med huller i siden. I denne tilføjer man sit eget kaffegrums. Voila, østershat.

6. Og der var jazz! Foran vores fælleshave fra CPH Garden stod der 4 unge, cool herrer og spillede lækre toner.

7. Som en del af Bugging Denmark’s Insektival kunne man lave snobrød af insektmel, cocktails med insektmel og chips med insektdip.

8. Vi fik også lov at se den nye biospand, som alle i Københavns Kommune får, både den lille til køkkenet og den store til gården. Tak til Miljøpunkt Nørrebro for den fremvisning.

9. Vores gode venner fra Ma’ed trakterede os med Etiopisk folkekøkken. Vi nappede maden med fingrene fra store fade.

10. Og vi afholdt selv kokedame-workshop, hvor deltagerne lavede deres egen kokedame – mos omkring og krog i – og vores gartner Anne Tange gav også gode råd til at få glæde af altanen i efteråret og vinteren.

Tak til Nørrebro Lokaludvalg for at støtte vores arrangement og tak til Bugging Denmark for det gode samarbejde. Arrangementet var en del af Byhavefestival på Nørrebro 2017 og Insektival 2017.

[row cols_nr=”3″]

[col size=”4″]

[/col]

[col size=”4″]

[/col]

[col size=”4″]

[/col]

[/row]