Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Brassica rapa var. chinensis

Pak Choi – White Celery Mustard – Økologisk

En asiatisk kål med store, runde og lysegrønne blade der sidder på lange hvide og kødfulde bladstængler, så kålhovedet får en dekorativ vaseform. Kålen har en mild og krydret kålsmag og bladene er saftig og knasende sprøde.
N

Økologisk

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Spiretemperatur

15
-20

Spiretid

6
-10

dage

Udviklingstid

50
-70

dage

Højde

25
-40

cm.

Levetid

Toårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Frøene kan udså direkte på friland fra slut juli til september. Frøene kan også udsås direkte udendørs fra februar til marts, men pak choi har tendens til at gå i stok, hvis den sås om foråret. Det bedste resultat fås derfor ved sensommer og efterårssåning. På den måde kan du også høste på planten til langt ind i vinteren. Planten er ikke næringskrævende men elsker meget vand og trives ikke ved udtørring. Pak choi høstes ved løbende at skære blade af, et par cm over jorden. Roden lader man stå, så planten fortsat kan skyde nye blade. I milde vintre kan man være heldig at planterne overlever og skyder nye blade i det tidlige forår, hvor frisk grønt fra haven er ekstra værdsat. Man kan også overvintre pak choi planterne i drivhus.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Efter udplantning kan de små kålplanter dækkes til med fiberdug, så kålfluer og kålsommerfugle ikke kan lægge deres æg på kålplanterne. Sørg for at løfte fiberdugen i takt med, at planterne vokser, så de kan udvikle sig frit. Man skal kun dække med fiberdug i starten - senere må man bruge insektnet, da fiberdug giver en for høj luftfugtighed, som ikke er godt for planterne. Derudover kan kålbrok ligesom en række forskellige svampesygdomme risikere at ramme dine kål. For at undgå dette, er det vigtigt med et sædskifte, hvor der helst går mindst 5 år mellem du dyrker kål eller andre korsblomstrede planter samme sted.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2023. Vi pakker selv alle vores frøposer enten i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse frø kommer fra det østrigske firma ReinSaat.

Opskrifter og køkkentips

Bladene bruges både hakket eller hele og smager godt både rå og let tilberedt ved en lynstegning.

Historisk oprindelse

Pak choi stammer oprindeligt fra Kina og har været brugt hyppigt i det kinesiske køllen siden 400-tallet. Pak choi havde sit indtog i Europa i 80’erne sammen med et indtog af asiatiske retter.