I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Spiselig Blomsterblanding – En blanding af spiselige blomster både for dig og for insekterne

Blomsterfrøene i denne pose er alle spiselige og særligt sammensat til at være en fryd for øjet og give dig kulinariske oplevelser i køkkenet. Frøene er primært hjemmehørende og så vidt muligt høstet i Danmark. Blandingen er sammensat til at blomstre over en længere periode med mange forskellige blomster og farver. Din blomstereng eller blomsterbed vil derfor skifte udseende i løbet af sæsonen, så der altid er nye blomster at nyde og mad til insekterne hele sommeren igennem. Vær opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er alle blomsterarter i blandingen, der vil etableres fra første år, ligesom din jordtype og jordens næringsindhold vil spille ind på, hvilke blomster der etablerer sig bedre end andre. Posen rækker til ca. 5-10 m2.
N

Frøstabil

Indhold: Blå hør, boghvede, morgenfrue, gul okseøje, hjulkrone, cikorie, purløg, natviol, bibernelle, rød kløver, jomfru i det grønne, kornblomst, løgkarse, tagetes.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

0

cm.

Højde

50
-100

cm.

Levetid

Enårig plante

Levetid

Toårig plante

Levetid

Flerårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Så frøene udendørs fra april-juni når frosten er væk for blomstring fra juni og helt til oktober eller efterså i september-oktober for tidlig blomstring det kommende år. Start med at løsne og vande din jord. Inden du begynder at sprede dine blomsterfrø, er det en god ide at blande frøene i posen, da frøstørrelsen kan variere på de forskellige blomsterarter og ofte samle sig i posen. Bland evt. frøene med dobbelt så meget tørt sand som frø for en mere jævn såning. Bredså frøene ved at drysse dem tilfældigt ud på den klargjorte jord. Dæk evt. med et tyndt lag jord, sand eller grus eller riv forsigtigt stykket. Husk at vande i starten, især i tørre perioder, og brug en spreder på din vandlande/-slange, så du ikke beskadiger de små spirer. Vand ikke for meget på en gang, da frøene vil flyde sammen ved overvanding.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Vi pakker vores blomsterblandinger selv, enten i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse frø kommer fra det danske blomsterfrøfirma Nykilde.

Vidste du at

Det er vigtigt at du klipper eller slår din blomstereng ned en gang årligt i ca. 10 cm. højde efter at blomsterne er afblomstret og har smidt sine frø – typisk sidst i september-oktober og senest i starten af marts måned. Lad evt. afklippet ligge et stykke tid efter slåning, så du er sikker på at frøene er drysset af. På den måde vil mange af blomsterne selvså sig, så din blomstereng vil komme igen år efter år. Når frøene er drysset af fjernes afklippet, så du mindsker kvælstof i jorden. Giv aldrig blomsterengen gødning.