Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Mikrogrønt – Dyrk selv fra bunden

Mikrogrønt er lækre, farvestrålende spirer, som du selv kan dyrke nemt og hurtigt året rundt. TagTomat har alt hvad du skal bruge for at komme i gang.

Når du dyrker planter helt fra bunden, kan du følge naturens processer på helt nær hånd.

Begejstringen ved at se spirerne gennembryde frøkappen og vokse fra dag til dag, når de strækker sig mod lyset på i din altankasse, dit højbed eller din vindueskarm, kan være et nyt dyrkningseventyr for dig selv, dine børn eller dine elever.

Mikrogrønt er en nem måde at tilføje nye smage, farver og teksturer til din hverdagsmad, og spirerne pynter i en vintergrå vindueskarm med deres grønne eller røde farver.

Her på siden kan du læse om, hvad mikrogrønt er, TagTomats rejse med mikrogrønt, og hvordan man dyrker mikrogrønt selv.

Mikrogrønt a la TagTomat

Vores mikrogrøntunivers er udviklet med inspiration fra NaboFarm, som ligger i Københavns Nordvestkvarter.

Her driver Sebastian og Jens et urbant landbrug, som forsyner kantiner og restauranter i København med friske spirer og mikrogrønt. Du kan læse mere om dem på nabofarm.com eller @NaboFarm.

Mikrogrønt i TagTomat startede som vores GrowGreen-sæt bestående af vækstler, hampemåtte og frø, som du stadig kan købe separat, men siden har vi udviklet vores HampeBox, som erstatter vækstler og hampemåtte i ét cirkulært produkt.

I TagTomat sætter vi en ære i kvalitet og bæredygtighed, og vi forhandler derfor kun frø fra økologisk certificerede producenter, som vi ved leverer de bedste frø. Alle vores frø er desuden testet fri for salmonella, E.coli-bakterier og listeria.

Karse på en ny måde

Mikrogrønt er som sagt legende let – så let at selv børn kan gøre det med lidt hjælp fra en voksen.

Måske har du prøvet at dyrke karse på bomuldsvat, da du var barn?

Det er det samme koncept med mikrogrønt, men hos TagTomat har vi blot valgt at bruge et mere bæredygtigt vækstmedium i form af det mindre vandkrævende og ublegede hampemateriale.

Desuden kan du hos TagTomat vælge mellem mange forskellige og spændende typer frø som fx mizuna, rød radise og bukkehorn for blot at nævne nogle få.

Hvordan dyrker man mikrogrønt?

Fremgangsmåden med mikrogrønt er simpel:

  • Vælg en flad beholder, fx en underskål eller halvdelen af en mælkekarton.
  • Fór beholderen med hampemateriale, som er gjort fugtigt. Bruger du hampemåtte, skal du komme vækstler i beholderen først. Bruger du HampeBox, kan du bare fylde beholderen op med hampefibrene og derefter fugte dem med lidt vand.
  • Strø frøene ud over det fugtige hampemateriale. Vand lidt, så frøene er i kontakt med vand.
  • Vent til dine frø spirer. Det er vigtigt, at frøene altid er fugtige, så husk at kigge til spirerne dagligt, især i varmt vejr.

Brug for hjælp?

Find vejledninger, tips & tricks og del dine dyrkningsoplevelser på