Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Svampedyrkning på kaffegrums

23. januar 2019
Hvordan dyrker du østershatte i brugt kaffegrums? Det kan du se vores bud på her. Vi har lavet en gør-det-selv-guide til dig, som gerne vil i gang med selv at dyrke østershatte på kaffegrums helt fra bunden
|

Det er spændende og fascinerende at dyrke svampe selv. Når frugtlegemerne begynder at vokse, kan du næsten se det med det blotte øje! Du vil i hvert fald opdage, at der sker en hel del, fra du tager afsted om morgenen, til du kommer hjem om eftermiddagen.

Hvis du bruger dit eget brugte kaffegrums, kan du også følge med i, hvordan myceliet fra østershatten spreder sig som et hvidt, dunet lag, der ligner de fineste bløde skyer.

Hvorfor kaffegrums?
Kaffegrums egner sig godt som substrat, fordi der stadig er mange næringsstoffer tilbage efter endt brygning. Brug en genbrugt beholder fra din husholdning, og skab dit eget lokale cirkulære kredsløb med kaffegrums og spiselige svampe.

I denne pasningsguide (eller rettere: denne gør-det-selv-guide) kan du se, hvordan vi plejer at gøre, når vi dyrker østershatte på kaffegrums. Du er også mere end velkommen til at dele dine egne dyrkningserfaringer på forum.tagtomat.dk – et online fællesskab, vi har skabt, så vi sammen kan blive klogere på dyrkning i byen.

Pasningsguiden indeholder bl.a. information om:

  • det, du skal bruge
  • substrat
  • placering
  • hvordan du gør
  • cirkulært kredsløb

Hvis du er til en nemmere løsning, kan du også prøve vores SvampeSæk på 20L eller SvampeBox på 1L.

Du kan finde både SvampeBox 1L, SvampeSæk og SvampeSæk Deluxe samt andre DyrkningsKits her eller i vores butik på Jagtvej 59.

Download gør-det-selv-guiden her: