I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

SvampeSækDeluxe – Økologiske Østershatte

375,00kr.

Ikke på lager

Dyrk store, flotte og økologiske østershatte med TagTomats SvampeSæk Deluxe.

 

Alt i én – skær hul i sækken, og du er i gang med din svampedyrkning.
Lær at optimere – forstå hvordan du skaber de bedste betingelser for svampedyrkning.
Høst – typisk efter 3-4 uger og af flere og store omgange
Økologisk – ingen kunstgødning eller sprøjtemidler i produktionen, økologisk halm
Genbrug – når svampedyrkningen er færdig, genbrug halmen til at gøde fx din altankasse
Viden & fællesskab – vær med i vores svampefællesskab og lær mere på forum.tagtomat.dk.

Højde: 45cm
Bredde: 26cm
Længde: 26cm
Vægt: 10.1kg
Varenummer (SKU): 2017_SV_01a Kategorier: , Tags: , , ,

Hjemmedyrkede østershatte

Dyrk dine egne østershatte med vores SvampeSæk fra Skyttegårdens Økologiske østershatte. Det er et gennemført cirkulært produkt, og en sjov grøn gave til dig selv eller andre nysgerrige sjæle. Ved SvampeSækDeluxe medfølger en fin jutesæk. 

Når svampene er klar til høst, vrider du forsigtigt hele svampebundet af. Herefter er det op til dig hvordan du vil tilberede svampene. Du kan fx stege dem på panden til en svampetoast, lave svamperisotto, sylte eller tørre svampene til senere brug eller finde på noget helt andet!


 

Cirkulært produkt

SvampeSækken består af økologisk halm podet med østershattemycelium. Produktet er klart til at gro svampe, så snart du skærer hul i sækken, og der kommer ilt til halmen. Vi forventer, at du efter 3-4 uger kan høste de første svampe. Under de rigtige omstændigheder kan du høste op til et år efter start. Der medfølger en udførlig vejledning samt gode råd til, hvordan indholdet kan bruges til at gøde din altankasse eller byhave efter brug.


 

Skyttegårdens økologiske østershatte

SvampeSækken er produceret af Skyttegårdens Økologiske østershatte. Produktionen foregår uden kunstgødning og sprøjtemidler, og halmen er økologisk. Den medfølgende kasse er lavet af genbrugspap, og vejledningen er trykt på genbrugspapir.

|


 

Oftest stillede spørgsmål

Hvornår er mine svampe klar til høst?
Dine østershatte er klar til høst, når den største hat ikke længere “krøller” i kanten, men er foldet helt ud. Du høster ved at vride hele bundtet rundt på én gang indtil svampene falder af.

Hvor mange svampe kan jeg forvente?
Svampene i SvampeBoxen vokser fuldstændigt ligesom ude i naturen – og her har størrelsen af det de gror på – en væsentlig betydning for størrelse og udbytte. Med SvampeBoxen, som jo kun er på 1 liter, får du 2-3 håndfulde små svampe. Vil du have et højere udbytte, så prøv vores SvampeSæk eller Dyrkningskits.

Mine svampe er tørret ind – hvad gør jeg nu?
Hvis dine svampe er blevet ok store, men er tørret helt ind, kan du stadig høste dem. Brug dem som tørrede svampe eller læg dem i vand natten over, så rehydrerer de og kan bruges normalt.

Hvad gør jeg med halmen bagefter?
Når du er færdig med at dyrke svampe, er halmen groet godt til med mycelium (alt det hvide, som er svampens “rødder” eller “krop”). Du kan enten bruge det som jorddække eller kompost i din have eller plantekasser, eller du genbruge det efter “surdejsprincippet og dyrke videre på det. Se hvordan i vores forskellige guides, fx i vores bog “Grow Like Tomorrow – Vejen til fremtidens bæredytige fødevaresystemer”, som du kan downloade her.

Mangler du stadig svar på noget?
Så se mere og stil dit spørgsmål på forum.tagtomat.dk – her sidder både vi og andre svampekyndige klar til at hjælpe