Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

SvampeSækDeluxe – Økologiske Østershatte – Gaveedition

425,00kr.

Ikke på lager

Dyrk dine egne Østershatte med TagTomats SvampeSæk Deluxe. Det er et gennemført cirkulært produkt, og med denne gaveedition kommer en flot sløjfe og en pakke fine frøbomber.

SvampeSæk Deluxe består af økologisk halm podet med Østershattemycelium. I denne udgave medfølger en fin jutesæk, der giver et diskret og æstetisk look. Produktet er klart til at gro svampe, så snart du skærer hul i sækken, og der kommer ilt til halmen. Vi forventer, at du efter 5-10 dage kan høste de første svampe. Under de rigtige omstændigheder kan du høste op til et år efter start. Der medfølger en udførlig vejledning samt fifs til, hvordan indholdet kan bruges til at gøde din altankasse eller byhave efter brug.

SvampeSækken er produceret af vores gode ven, Skyttegårdens Økologiske Østershatte. Produktionen foregår uden kunstgødning og sprøjtemidler, og halmen er økologisk. Den medfølgende kasse er lavet af genbrugspap, og vejledningen er trykt på genbrugspapir.

Har du spørgsmål til vores SvampeUnivers eller har brug for fifs, er du velkommen til at kontakte os på TagTomats forum. Her kan du også læse vores pasningsguide til produktet og følge med, når vi løbende udvikler vores svampedyrkning sammen med vores brugere og kunder.

Se også vores SvampeBox1L, hvis du vil starte med en lidt mindre produktion.

Højde: 45cm
Bredde: 26cm
Længde: 26cm
Vægt: 10.1kg
Varenummer (SKU): 2017_SV_01b Kategorier: , , Tags: , , ,

Hjemmedyrkede østershatte

Dyrk dine egne østershatte i en SvampeSæk Deluxe. Det er et gennemført cirkulært produkt, og en sjov grøn gave til dig selv eller andre nysgerrige sjæle. Ved SvampeSækDeluxe medfølger en fin jutesæk.

Når svampene er klar til høst, vrider du forsigtigt hele svampebundet af. Herefter er det op til dig hvordan du vil tilberede svampene. Du kan fx stege dem på panden til en svampetoast, lave svamperisotto, sylte eller tørre svampene til senere brug eller finde på noget helt andet!


 

Cirkulært produkt

SvampeSækken består af økologisk halm podet med østershattemycelium. Produktet er klart til at gro svampe, så snart du skærer hul i sækken, og der kommer ilt til halmen. Vi forventer, at du efter 3-4 uger kan høste de første svampe. Under de rigtige omstændigheder kan du høste op til et år efter start. Der medfølger en udførlig vejledning samt gode råd til, hvordan indholdet kan bruges til at gøde din altankasse eller byhave efter brug.

 


 

Oftest stillede spørgsmål

Hvornår er mine svampe klar til høst?
Dine østershatte er klar til høst, når den største hat ikke længere “krøller” i kanten, men er foldet helt ud. Du høster ved at vride hele bundtet rundt på én gang indtil svampene falder af.

Hvor mange svampe kan jeg forvente?
Svampene i SvampeBoxen vokser fuldstændigt ligesom ude i naturen – og her har størrelsen af det de gror på – en væsentlig betydning for størrelse og udbytte. Med SvampeBoxen, som jo kun er på 1 liter, får du 2-3 håndfulde små svampe. Vil du have et højere udbytte, så prøv vores SvampeSæk eller Dyrkningskits.

Mine svampe er tørret ind – hvad gør jeg nu?
Hvis dine svampe er blevet ok store, men er tørret helt ind, kan du stadig høste dem. Brug dem som tørrede svampe eller læg dem i vand natten over, så rehydrerer de og kan bruges normalt.

Hvad gør jeg med halmen bagefter?
Når du er færdig med at dyrke svampe, er halmen groet godt til med mycelium (alt det hvide, som er svampens “rødder” eller “krop”). Du kan enten bruge det som jorddække eller kompost i din have eller plantekasser, eller du genbruge det efter “surdejsprincippet og dyrke videre på det. Se hvordan i vores forskellige guides, fx i vores bog “Grow Like Tomorrow – Vejen til fremtidens bæredytige fødevaresystemer”, som du kan downloade her.

Mangler du stadig svar på noget?
Så se mere og stil dit spørgsmål på forum.tagtomat.dk – her sidder både vi og andre svampekyndige klar til at hjælpe