Kontorplanter til din arbejdsplads

Kontorplanter er en god løsning for jer, der ønsker en virksomhed med et sundt indeklima. Hos TagTomat har vi mange løsninger til at skabe grønt liv.
Kontorplanter til din arbejdsplads

Kontorplanter er pæne at se på og med det rette plantevalg skaber de også et bedre indeklima. Ikke alene renser planter luften, men forskning på området viser, at de skaber et bedre indendørsmiljø, ansatte bliver gladere, sygdomssymptomer som fx tørre øjne og irriteret hud forsvinder, medarbejdere bliver mere effektive og stressniveauet falder.

Vores valg af planter er forskningsbaseret. Med udgangspunkt i den nyeste viden udvælger vi de kontorplanter der bedst kan neutralisere de skadelige stoffer, som vi omgiver os med i hverdagen.

Vil du også have en grønnere arbejdsplads med sundere luft? TagTomat skræddersyer og bygger kreative kontormiljøer med planter, plantemøbler og plantevægge til den moderne arbejdsplads.

Kontorplanter som rumdeler og lyddæmpning

Kernen i vores produkter til kontorindretning er vores selvvandingssystemer. De er bygget ind i vores standardprodukter, som I enten kan få leveret ud af boksen eller tilpasset jeres kontors udtryk.

Er I til lærketræ, cortenstål eller noget tredje?

Som Lego er vores produkter designet til at kunne blive sat sammen på mange forskellige måder og genbruges i nye sammenhænge, efterhånden som jeres behov ændres. Brug vores moduler til lyddæmpning eller som rumdelere, og nyd at de er skabt til at se flotte ud fra alle sider og derfor kan stå frit og skabe behagelige, små rum i storrumskontoret.

Få en samlet løsning og driftsaftale

Kontakt os og få en samlet indretningsløsning med rumdesign, produkter og planter leveret af TagTomats arkitekter, tømrere, gartnere og designere.

Vi kan også tilbyde en driftsaftale uden binding – eller instruere jer i selv at klare pasningen.

Bliv klogere på kontorplanters sundhedseffekt og trivsel herunder.

Planter renser luften for sundhedsskadelige stoffer

Vi er til daglig omgivet af mange skadelige stoffer, når vi opholder os indenfor. Det er ikke noget vi kan se eller lugte, men stofferne kan forårsage hovedpine, kvalme eller irritere slimhinderne, hvis mængderne er for høje. Nye bygninger skal leve op til høje krav om energibesparelse, og det betyder, at mange nye bygninger er så tætte, at de ikke kan ånde, og de skadelige stoffer ophobes.

Mikroorganismer omkring planternes rødder renser luften.

Hvor kommer stofferne fra?

Mange nye produkter, som f.eks. krydsfiner-, spån-, og MDF-plader, tøj, møbelstoffer og elektronik indeholder stoffer, som over tid står og fordamper (afgasser) i dit hjem eller på din arbejdsplads. Når man fremstiller plastik bruger man f.eks. Benzen og når nyt tøj skal transporteres langt, bruger man formaldehyd for at modvirke svamp. Alle de her stoffer kan skabe et dårligt indeklima, som kan være sygdomsfremkaldende. Selv små mængder af enkelte stoffer kan i selskab med andre udgøre en sygdomsrisiko.

Hvad kan man gøre?

For at reducere eksponeringen af skadelige partikler i luften, kan man købe miljømærkede produkter, eller brugte ting, som ikke længere afgasser eller lade beplantningen rense luften.

Hvordan renser planterne luften?

Det er egentlig ikke planterne, som renser luften – ikke udelukkende. Det er mikroorganismer, som lever i jorden, der nedbryder stofferne. Mikroorganismerne lever i symbiose med planterne, så det betyder, at i takt med at planten vokser, rodnettet og antallet af mikroorganismer øges, bliver den luftrensende effekt også større.

 

Zoneinddeling – hvor skal planterne stå?

Nogle planter har brug for direkte sol, andre planter skygge og nogle har brug for indirekte sol. Derfor arbejder vi med en zoneinddeling med 3 zoner, som nemt og overskueligt sikrer, at dine planter placeres det rigtige sted og vil trives og blive smukke.

Planter kræver forskelligt lys, vi opdeler i zoner

Zoneinddeling ifht. lysforhold

ZONE 1: Direkte sollys.

Planterne, der lever her, trives med meget sol. Tommelfingerreglen siger, at denne zone findes inden for 1 meters afstand fra vinduet. Afhængig af etage afstand til nabobygning og orientering vil denne zone være længere eller kortere.

ZONE 2: Indirekte sollys.

Planterne der lever her, vil gerne stå lyst, men kan ikke tåle solens skarpe stråler, og kan risikere at blive svitset, hvis de står i for meget sol. Afstand til vinduet i denne zone er ca. 1-2 meter afhængigt af vinduets placering.

ZONE 3: Ingen direkte sol, men lyst.

Planterne, som lever her, kan klare at stå steder, hvor der ikke er direkte sol, i en afstand på ca. 2-3 m fra vinduet.

Kontorplanter som rumdeler med luftrensende planter

Cortenkummer, Lærketræsmøbler og luftrensende planter som rumdeler i et kontormiljø

Planter der renser luften

Vi har lavet en infofolder om kontorplanter. Her kan du se en liste over vores anbefalede luftrensende planter. Vi angiver også med vores zoneinddeling, hvor planterne skal stå for at have optimale lysforhold. Tryk på billedet herunder for at downloade folderen som PDF-fil.

KontorTomat - Infofolder om luftrensende planter

KontorTomat infofolder V. 1.0 om luftrensende planter

Hvis I kombinerer TagTomats plantekasser med luftrensende kontorplanter og plantevægge får I en spændende og anderledes indretning, som skaber nye rum på jeres arbejdsplads og giver mulighed for nye mødesteder på tværs af organisationen.

Kontakt os

Hos TagTomat elsker vi at skabe grønne løsninger, der kan styrke fællesskabet i din virksomhed, og som understøtter dine ønsker og drømme. Vi glæder os til at høre fra dig, så vi sammen kan skabe nogle gode, grønne rammer for din hverdag.

Har du spørgsmål til vores ydelser eller produkter, er du altid velkommen til at kontakte os.

Produkter til kontoret

Et kontorplante-projekt kræver ofte skræddersyede produkter, fordi planter og plantemøbler skal passe ind i jeres indretning. Men med vores udvalg af produkter til kontoret skal vi ikke starte fra bunden hver gang. Hent inspiration i vores produkter og kontakt os for at høre nærmere.